Θεωρείο (09/09/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδιο Μητσοτάκη – Κουτσούμπα

«Επρεπε να περιφρουρήσεις την κηδεία», ακούστηκε να λέει ιδιαίτερα ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ρωτώντας τον γραμματέα του ΚΚΕ εάν αυτός ευθύνεται για τις ύβρεις εναντίον του στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου παρευρέθη για να τιμήσει τον Μίκη. «Τι είναι αυτά που λες; Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον κόσμο», ακούστηκε να απαντά ο Κουτσούμπας. Δεν ξέρω αν το μικρό επεισόδιο ευθύνεται για το γεγονός πως ο πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει δηλώσεις, εκφράζοντας έτσι την ενόχλησή του. Πάντως, ήταν μια ασχήμια που αμαύρωσε την ημέρα. Να θυμίσω πως στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μια μικρή μερίδα ανεγκέφαλων είχε αποδοκιμάσει τον Αλέξη Τσίπρα, με τη Ν.Δ. να βγάζει ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός, κάτι που δεν είδαμε χθες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  

Το σκεφτόταν καιρό

Ρώτησα ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον Θοδωρή Ζαγοράκη και πιθανόν ξέρουν και τα κίνητρα της παραίτησής του. Μου είπαν, λοιπόν, πως εδώ και καιρό έλεγε διαρκώς πως θα παραιτηθεί, με την «απειλή» να γίνεται τελικά πραγματικότητα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής τα βροντάει όλα και φεύγει. Το είχε κάνει και στον ΠΑΟΚ, κάτι που οι ίδιες πηγές ερμηνεύουν ως στοιχείο του χαρακτήρα του.

Πολιτικό κίνητρο  

Επισήμως, όμως, λέγεται πως οι λόγοι της παραίτησης είναι προσωπικοί, αφού θεωρεί πως από τη στιγμή που η ολιστική μελέτη που συμφώνησε με FIFA – UEFA πέρασε ομόφωνα με 65 ψήφους στην ΕΠΟ… ολοκλήρωσε το έργο του. Αυτή η ερμηνεία βεβαίως είναι η εύκολη, χωρίς πάντως να μην τη λαμβάνω υπ’ όψιν. Η έτερη ερμηνεία μπορεί να είναι πιο πολιτική. Ο Ζαγοράκης είναι ευρωβουλευτής και δύσκολα θα ανανεώσει τη θητεία του στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει πως εάν θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα θα πρέπει να πολιτευτεί στη Θεσσαλονίκη και η θέση στην ΕΠΟ δημιουργεί τριβές, που μπορεί να του κόστιζαν πολιτικά και υπό το βάρος και την πίεση να επέλεξε την αποχώρηση και την επιστροφή στις Βρυξέλλες.  

Μαχαίρια στην Α΄ Αθήνας

Σας είχα προειδοποιήσει εγκαίρως. Η υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη δίνει άγρια ομορφιά στην Α΄ Αθήνας. Προσφάτως ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμή για κενά στο σύστημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που οδήγησαν στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το ενδιαφέρον δεν είναι εκεί όμως, γιατί ο Κακλαμάνης φημίζεται για τις αιχμές του. Το ενδιαφέρον είναι πως συνέχισε καλύπτοντας το υπουργείο Υγείας, δηλαδή τον Πλεύρη, ο οποίος όταν πήρε τον λόγο άφησε να αιωρείται η «καταγγελία» του Κακλαμάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή