90 χρoνια πριν… 23-9-1931

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΚΔΕΝ: […] το εσπέρας της 18ης τρέχοντος τα ιαπωνικά στρατεύματα κατέλαβαν το Μούκδεν. Της καταλήψεως προηγήθη δράσις πυροβολικού στρεφομένη κατά της κινεζικής στρατιωτικής κατασκηνώσεως, η οποία ευρίσκετο βορείως της πόλεως και κατά του ναυστάθμου. Δεν εγνώσθησαν ακόμη λεπτομέρειαι περί του πραξικοπήματος τούτου εις την Απω Ανατολήν.
 
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: Ο καγκελλάριος του Θησαυροφυλακίου κ. Σνόουντεν ωμίλησε χθες από ραδιοφώνου προς τον αγγλικόν λαόν και προσεπάθησε να εμπνεύση ψυχραιμίαν εις το κοινόν διά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν προς αντιμετώπισιν της τρομεράς οικονομικής κρίσεως της Μεγάλης Βρεταννίας. Συγκεκριμένως ο Σνόουντεν ετόνισεν ότι η κατάστασις θα ήτο πολύ διάφορος εάν τα μέτρα τα ληφθέντα σήμερον εφηρμόζοντο προ ενός μηνός, ότε υπήρχε μέγα έλλειμμα εις τον αγγλικόν προϋπολογισμόν […].
 
ΒΟΤΣΗΣ: Η σορός του εν Παρισίοις αποβιώσαντος ναυάρχου Νικολάου Βότση μετεφέρθη χθες εις Αθήνας και απετέθη προσωρινώς εις τον παρά την Μητρόπολιν βυζαντινόν ναόν του Αγίου Ελευθερίου. Αγημα ναυτών απέδωκεν εις τον νεκρόν τας νενομισμένας τιμάς. Η κηδεία θα τελεσθή δημοσία δαπάνη αύριον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή