Θεωρείο (23/09/21)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yπέρ Κεραμέως

Δεν είναι σύνηθες ένας τεχνοκράτης και δη διοικητής τράπεζας να αναφέρεται σε θέματα Παιδείας. Την έκπληξη έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που έδωσε στο Politico, δηλώνοντας πως η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έρθει από μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η Παιδεία. Ο Στουρνάρας, αν και τεχνοκράτης, ξέρει μάλλον πως η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη και σημαντικότερη επένδυση είναι η εκπαίδευση, γι’ αυτό και έδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, τα εύσημα στην Κεραμέως.

Αθηναϊκό ξενύχτι

Το δείπνο που παρέθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης προς τιμήν του ομολόγου του της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δεν είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε «τυπικό». Οι δύο δήμαρχοι και οι ομάδες τους αποχώρησαν από το εστιατόριο της Πλάκας λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα, ενδεικτικό του πώς εξελίχθηκε το δείπνο. Η συζήτηση έμαθα πως ήταν επί παντός επιστητού, με τον Μπακογιάννη να εφαρμόζει μάλλον «επί του πιεστηρίου» τη φιλοσοφία του παππού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έλεγε πως οι πιο δυνατές σχέσεις είναι οι… διαπροσωπικές.

Αποστάσεις

Σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα βρίσκονται οι εσωκομματικές συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι φανερές είτε όχι. Στην κορυφή του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πάντως να έχει πάρει τις αποφάσεις του για το πώς θα κινηθεί, αλλά ακόμα το κόμμα δεν τον ακολουθεί. Πηγή μου επισήμανε πως στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρες αποστάσεις από την περίφημη φράση για τους λεγόμενους «αρμούς της εξουσίας», που δεν ελέγχθηκαν επί διακυβέρνησής του. Ο Αλέξης, σε μια αποστροφή του που αφορούσε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό κόμμα και θέτει πολιτικά ζητήματα και δεν μπορεί να λειτουργεί ούτε ως ντετέκτιβ ούτε ως εισαγγελέας ούτε ως δημοσιογράφος.

Διδάγματα

Τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου άνοιξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τη 12χρονη Αρεζού, τη μικρή πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, που από τη Μόρια κατάφερε να αποσπάσει υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης, προσφέροντας ένα πολύ δυνατό παράδειγμα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την ΠτΔ εξέθεσε τις δυσκολίες που έχει περάσει, αλλά και την αγάπη της για την Ελλάδα, λίγο πριν φύγει για την Αμερική και το International School of Boston.

Θέλει Ευρωβουλή

Ο νέος στόχος του υφυπουργού Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά –όπως λέει ο ίδιος σε συνομιλητές του– είναι η Ευρωβουλή. Ο φόρτος εργασίας άλλωστε στο νέο του πόστο είναι μικρότερος και του δίνει τη δυνατότητα να σκεφτεί το πολιτικό του μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή