90 χρoνια πριν… 29-9-1931

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Λονδίνον, 28 Σεπτεμβρίου – Ο πρωθυπουργός κατά την αυριανήν συνεδρίασιν της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανακοινώση την ημέραν κατά την οποίαν θα κηρυχθή η λήξις της παρούσης συνόδου της Βουλής. Ο υπουργός των αποικιών κ. Τόμας εδήλωσε ότι δεν δύναται να αναβληθή η προκήρυξις των εκλογών, η οποία θα αναγγελθή λίαν προσεχώς. […] Το Πρακτορείον Ρώυτερ ανακοίνωσε εξ άλλου ότι αν και ουδεμία ελήφθη εισέτι απόφασις υπό του κ. Μακντόναλδ ή της Κυβερνήσεως, ο κ. Μακντόναλδ δεν πρόκειται να υιοθετήση το πρόγραμμα άλλου κόμματος. Ο κ. Μακντόναλδ δεν θα καταρτίση ίδιον πλήρες εκλογικό πρόγραμμα, αλλά θα επιδιώξη την αποκατάστασιν ενός εθνικού συνασπισμού και αν τούτο είνε αδύνατον θα απευθύνη διάγγελμα προς την χώραν, ειδοποιών αυτήν ότι είνε υποχρεωμένος ν’ αποχωρήση προσωρινώς της ενεργού πολιτικής.
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Εις την αίθουσαν του Εμπορικού Επιμελητηρίου εγένετο χθες την 5.30 μ.μ., κατόπιν επιθυμίας του κ. Πρωθυπουργού, συγκέντρωσις των εκπροσώπων του τραπεζιτικού, εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου προς τον οποίον ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε την σημασίαν των ληφθέντων μέτρων διά την προστασία της δραχμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή