90 χρoνια πριν… 1-10-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ: Εις την δημοκρατικήν πλέον Ισπανίαν, τίποτα δεν προαναγγέλλει την δύσιν των ταυρομαχιών. Εις την Μαδρίτην, την Βαρκελώνην, την Βαλεντίαν, εις τον Aγιον Σεβαστιανόν, η «σαιζόν» των ταυρομαχιών διήλθε μετά τόσης λαμπρότητος, όπως ποτέ δεν εγνώρισεν εις το παρελθόν. Ο Μαρσία Λαλάντα, απουσιάζοντος του Μπελμόντε, ήτο πάλιν ο «μαιτρ» των ταυρομάχων.
 
ΠΤΩΣΙΣ: Εις το Χρηματιστήριον των Παρισίων παρετηρήθη γενική πτώσις των τραπεζιτικών αξιών. Εντός ενός 15ημέρου αι μετοχαί της τραπέζης της Γαλλίας απώλεσαν 4.000 φράγκα, της τραπέζης των Παρισίων 440, του Κρεντί Λυονναί 320, του Κρεντί Φονσιέ 900. Διάφοροι φήμαι κυκλοφορούν, αλλ’ η κυβέρνησις διέψευσε την διάδοσιν ότι διετάχθη κλείσιμο του Χρηματιστηρίου. Ανησυχίας πάντως προκαλούν αι διακυμάνσεις της λιρέττας και του φιορινίου και η απειλούμενη αδυναμία του δολλαρίου εξ ης παρατηρείται αθρόα μεταφορά χρυσού εκ Νέας Υόρκης εις την Γαλλίαν.
 
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ: Τηλεγραφούν εκ Βαρσοβίας ότι η κοινή γνώμη εξακολουθεί να διατελή υπό την συγκίνησιν νέων αποκαλύψεων εις το ζήτημα της σοβιετικής κατασκοπείας εις την Πολωνίαν. Ούτω συνελήφθησαν τέσσαρα πρόσωπα κατηγορούμενα ότι επώλησαν σπουδαία στρατιωτικά έγγραφα και φωτογραφίας διαφόρων οχυρωματικών έργων εις πράκτορας της γειτονικής δυνάμεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή