90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14–10–1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΝΑΠΛΗΘΥΣΜΟΣ»: Η ιταλική πρωτεύουσα υπεδέχθη μεγαλοπρεπώς τούς από όλα τα μέρη του κόσμου συνελθόντες κοινωνιολόγους, ιατρούς, βιολόγους, δημογράφους, ιστορικούς και οικονομολόγους, οι οποίοι μετέσχον διεθνούς συνεδρίου του «αναπληθυσμού»… Το Συνέδριο δεν απέδωκε τίποτα το θετικόν, επειδή συστηματικώς εδόθη εις αυτό όσο το δυνατόν μικροτέρα θέσις εις τον «νεομαλθουσιανισμόν» απορριφθεισών όλων των ευνοουσών την θεωρίαν αυτήν εισηγήσεων. [… Το Συνέδριον εσημείωσε μίαν νίκην διά τους οπαδούς του «αναπληθυσμού» την θεωρίαν του οποίου υποστηρίζουν με τα επιχειρήματα της ηθικής, της πατρίδος, της θρησκείας.

ΕΛΠΙΔΕΣ: Ανεπτερώθησαν και πάλιν αι ελπίδες περί φιλικού διακανονισμού της Κινεζο-ιαπωνικής διαφοράς, κατόπιν της δημοσιεύσεως επισήμου τηλεγραφήματος καθ’ ο εις εκ των επιφανεστέρων ηγετών του Κουόμιταγκ εδήλωσε προς τον Ιάπωνα πρεσβευτήν ότι η Κίνα είνε πρόθυμος να διεξαγάγη απ ευθείας διαπραγματεύσεις μετά της Ιαπωνίας, τοσούτω μάλλον καθόσον η Κ.Τ.Ε. δεν προτίθεται να επέμβη ενεργώς εις την διαφοράν. Είνε γνωστόν άλλως τε ότι η Ιαπωνία προτιμά τας απ ευθείας διαπραγματεύσεις. Εις εκ των ενταύθα Κινέζων αντιπροσώπων συνωμίλησε μετά του υπουργού των εξωτερικών της Ιαπωνίας, όστις τον διαβεβαίωσε ότι η Ιαπωνία δεν προτίθεται να διατυπώσει νέας αξιώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή