90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 30-10-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Το αγγλικόν επί των Αποικιών υπουργείον απέστειλε προς τον διοικητήν της Κύπρου σερ Ρόναλδ Στορρς [φωτ.] τηλεγράφημα δι’ ου εκφράζει την ικανοποίησίν του διά την επελθούσαν βελτίωσιν της εν Κύπρω καταστάσεως, χάρις εις τα παρ’ αυτού ληφθέντα μέτρα. Το τηλεγράφημα προσθέτει: «[…] Είνε προφανές ότι αι ελευθερίαι αίτινες εδόθησαν επί τη βάσει του ισχύοντος Συντάγματος απετέλεσαν κακόν όργανον εις τας χείρας δολίων πολιτικών αρχηγών. Προς αυτό τούτο το συμφέρον του Κυπριακού λαού η κυβέρνησις εν συνεννοήσει μεθ’ υμών θ’ αναθεωρήση το συνταγματικόν καθεστώς της νήσου».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: Μεταξύ διαφόρων πελατών αθηναϊκών εστιατορίων ελέγετο ότι πρέπει να συγκροτηθή διαδήλωσις η οποία να μεταβή εις το Υπουργείον της Εθνικής Οικονομίας και να ευχαριστήση θερμώς τον κ. Υπουργόν διά την κατάργησιν του εκ περιτροπής κλεισίματος. Εξεφράσθησαν όμως και ανησυχίαι επ’ αυτού του ζητήματος. Διότι είνε πιθανόν ότι οι εστιάτορες θα επιχειρήσουν ν’ αντιδράσουν οπότε θα χρειασθή να υποδείξη την πυγμήν του ο κ. Υπουργός.

ΜΕΙΩΣΗ: Τηλεγραφούν εκ Μαδρίτης ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ελαττούται κατά 50%. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της στρατιωτικής δικαιοσύνης, οι προξενικοί και διπλωματικοί τοιούτοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή