90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-12-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΛΥΣΗ: Ο Πρόεδρος Χίνδεμπουργκ παρέσχε προς τον καγκελάριον Μπρύνιγκ την διαβεβαίωσιν ότι εις ην περίπτωσιν η αρμοδία κοινοβουλευτική επιτροπή αποφασίση να συγκαλέση το Ράιχσταγ παρά την θέλησιν της κυβερνήσεως, θα υπογράψη το διάταγμα της διαλύσεώς του. Αι εφημερίδες της αριστεράς εξ άλλου ήρχισαν ασχολούμεναι ήδη με το ζήτημα της Προεδρικής εκλογής, δεδομένου ότι η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας λήγει την 19ην προσεχούς Μαΐου, η δε πρώτη εκλογή θα λάβη χώραν την 13ην Μαρτίου και η επαναληπτική την 10ην Απριλίου. Η «Εφημερίς του Φος» γράφει ότι ασφαλώς ο Χίνδεμπουργκ θα επανεκλεγή μετά μεγάλης πλειοψηφίας αν αποφασίση να εκθέση εκ νέου υποψηφιότητα. Μέχρι τούδε όμως δεν εξεδήλωσε τας προθέσεις του.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Η Γεν. Συνομοσπονδία των Εργατών της Ελλάδος εξέδωκεν χθες ανακοινωθέν διά του οποίου αναφέρει ότι ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται πράγματι, με την προσθήκην του ποσοστού 5% διά την κοινωνικήν ανεργίαν, εις 218.000. Εκ του αριθμού αυτού 31.500 είναι εργάτριαι. Οι άνεργοι 175.000 άνδρες είναι καπνεργάται, εργάται οικοδόμοι, βυρσοδέψαι, υποδηματεργάται, σιδηροβιομηχανίας, υπάλληλοι εμπορίου, ναυτιλίας και μεταφορών και των συναφών κλάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή