Η επιδημία της νηπιοποίησης

Η επιδημία της νηπιοποίησης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεκα συμπολίτες μας, ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου, αποφάσισαν να παίξουν τους αστυνομικούς, ένα παιχνίδι που μου άρεσε όταν ήμουν παιδί. Εντυπωσιασμένος από τον τροχονόμο στα Χαυτεία, με τα άσπρα γάντια, το αποικιοκρατικό του κράνος και το κουβούκλιο, που τέτοιες μέρες το κάλυπταν διάφορα τεράστια κουτιά με μάρκες οδοντόκρεμας και λοιπών καταναλωτικών προϊόντων, δώρα αλλά και διαφήμιση, συχνά τον παρίστανα. Το έπαιζα και μόνος μου, αλλά προτιμούσα όταν ερχόταν ο φίλος μου Ντέρεκ, που παρίστανε τον οδηγό λεωφορείου – είχε ταλέντο να μιμείται τον ήχο της μηχανής και το ξεφύσημα της πόρτας. Οταν περνούσε από τα Χαυτεία, με χαιρετούσε. Εγώ δεν απαντούσα για να μη φανεί ότι μεροληπτώ. Ουδέν μεμπτόν. Τα παιχνίδια σε οποιαδήποτε ηλικία μπορούν να αποβούν άκρως ψυχαγωγικά. Παίζεις χαρτιά, παίζεις τζόκερ, γιατί να μην παίξεις και τον αστυνόμο; Πήγαν λοιπόν σ’ ένα σχολείο της Πιερίας, βιαιοπράγησαν και πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή, κατηγορώντας τον για το αδίκημα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων. Στη συνέχεια, αντί να τον αφήσουν σε κάποια ερημιά, όπως θα έκαναν οι «Εντιμότατοι φίλοι» μου του Μονιτσέλι, τον οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα. Το λογικό θα ήταν να εξαφανιστούν και να κυκλοφορούν με μουτσούνες για να μην τους αναγνωρίσουν. Ομως πίστεψαν ότι παίζοντας τους αστυνομικούς είναι όντως αστυνομικοί. Βαρβάτη περίπτωση της ασθένειας που ονομάζουμε παλιμπαιδισμό ή «νηπιοποίηση». Ενας ενήλικας μεταμορφώνεται σε νήπιο.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος δόλος κρύβεται πίσω απ’ όλ’ αυτά. Ας τον ανακαλύψουν οι αρμόδιοι. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η πανδημία απελευθέρωσε ένα κοινωνικό φαινόμενο που το ζούμε ακόμη και στις πιο περαστικές στιγμές της καθημερινότητάς μας, όμως τώρα εμφανίζεται σε όλη του τη δόξα μπροστά στα μάτια μας. Δεν θέλω να εμβολιαστώ. Φοβάμαι, όπως φοβάμαι το σκοτάδι. Δεν ξέρω τι κρύβει μέσα του το εμβόλιο. Οι γιατροί υπάρχουν για να μας βασανίζουν. Σε γδύνουν, σε πασπατεύουν, σου χώνουν πράγματα στη μύτη και στο στόμα και κάποια στιγμή, τσουπ, σου χώνουν κι ένα εμβόλιο. Ο νηπιοποιημένος ενήλικας όμως έχει τρόπους να αντιδράσει. Θα γίνει αστυνομικός και θα συλλάβει όσους θέλουν να εμβολιάσουν αυτόν ή τα παιδιά του. Προσοχή: Δεν θα παραστήσει τον αστυνομικό. Θα πιστέψει ότι είναι αστυνομικός.Η πανδημία κάποια στιγμή θα φύγει. Η νηπιοποίηση όμως, που ανέδειξε ως υποκείμενο νόσημα, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με εμβόλια ούτε με φάρμακα. Αρνητές της ευθύνης απέναντι στην πραγματικότητα. Με όπλο την ευθύνη απέναντι στη φαντασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή