90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-12-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΩΡΙΣ ΤΥΧΗ: Ο προ του Πανεπιστημίου ανδριάς του Καποδιστρίου υπέστη αιφνιδίως νυκτερινά αποκαλυπτήρια. Αγνωστοι, άγνωστον εκ ποίων λόγων ορμώμενοι, αφήρεσαν το λευκόν περιτύλιγμα του ανδριάντος και ώχοντο απιόντες. Κατ’ αυτόν τον τρόπον ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος επιδεικνύει τώρα την ευγενή μορφήν του, αποκαλυφθείς ανεπισήμως και από χείρας αγνώστου. Δηλαδή αποδεικνύεται ότι και μετά θάνατον ακόμη δεν έχει τύχην.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Εις το θέατρον «Τριανόν» συνεκροτήθη χθες γενική συνέλευσης των μελών της «Ενώσεως των εκ Τουρκίας Ελλήνων υπηκόων». Εν αρχή έκαμε προς τους συγκεντρωθέντας εισήγησιν ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Αθηνογένης, όστις κατέληξε ειπών: «Το ζήτημά μας έχει λάβει τραγικήν τροπήν. Η παρούσα κυβέρνησις, εις την οποίαν εστηρίξαμεν όλοι μας, και ιδιαιτέρως οι πρόσφυγες, πολλάς ελπίδας, δεν ηξίωσε να ρίψη ούτε εν βλέμμα επί της εκκρεμούς καταστάσεως 20 χλ. δυστυχουσών οικογενειών. Αι προσδοκίαι μας υπέστησαν την παταγωδεστέραν διάψευσιν με τας εγκληματικάς συμφωνίας της Αγκύρας του παρελθόντος Ιουνίου (Χειροκροτήματα)».

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ: Τηλεγραφούν εκ Βουδαπέστης ότι, παρά τας αντιρρήσεις του χριστιανο-σοσιαλιστικού και οικονομικού κόμματος, ο πρωθυπουργός κόμης Καρολύι έδωκεν προς δημοσίευσιν το διάταγμα περί περιορισμού των συντάξεων και των μισθών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή