Ο Κουρουμπλής και το μέλλον του έθνους

Ο Κουρουμπλής και το μέλλον του έθνους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπου κι αν πάνε, πάντα εκεί γυρίζουν. Στροφή 360 μοιρών, που θα ‘λεγε κι ο αρχηγός τους. Οι νεκροί της πανδημίας είναι το σημείο της «αιώνιας επιστροφής». Θέλουν να περάσουν για σοσιαλδημοκράτες; Υπόσχονται ότι μ’ αυτούς δεν θα πεθαίνουν κάθε μέρα τόσοι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ. Φοβούνται ότι θα χάσουν την ήδη φθαρμένη ηγεμονία τους στην Κεντροαριστερά; Υπόσχονται ότι θα καταργήσουν τις ΜΕΘ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, και καταγγέλλουν ότι υπάρχουν ΜΕΘ VIP. Οπως ο Λένιν οραματιζόταν την κατάργηση της Α’ θέσης στα τρένα, την οποία βέβαια, όσο υπήρχε, δεν είχε πρόβλημα να χρησιμοποιεί. Οι ΜΕΘ έχουν γίνει το προνομιούχο πεδίο της ταξικής πάλης. Ως εκ τούτου, δεν ασχολούνται με τις αιτίες που οδηγούν τους συμπολίτες μας στις ΜΕΘ. Ο κύριος Χάιντ κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, ενώ ο δρ Τζέκιλ τούς καλεί να εμβολιαστούν, έστω και με πειραματικά εμβόλια. Στη νουβέλα του Στίβενσον, ο τερατώδης Χάιντ είναι αποτέλεσμα αποτυχημένου πειράματος του δόκτορος Τζέκιλ και ο μοναδικός του κληρονόμος. Επειδή όμως η Αριστερά διέπεται από δημοκρατικές αρχές, πολλοί δικαιούνται να διεκδικήσουν την κληρονομιά. Ποιος θα γίνει καλύτερος Χάιντ από τον Χάιντ; Ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί τον Πολάκη;

Κοντεύαμε να τον ξεχάσουμε τον κ. Κουρουμπλή. Τι να σκέφτεται άραγε αυτός ο άνθρωπος για όσα μας συμβαίνουν; Γιατί δεν μιλάει; Δεν απέκλεισε τον επαναπατρισμό του στο ΚΙΝΑΛ. Αυτός είναι πολιτικός άνδρας. Παρακολουθεί, υπολογίζει, «ζμπρώχνει» και όπου πετύχει τρούπα, κάνει ένα τσουπ και χώνεται. Πώς συνδυάζεται η στρατηγική του με τη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή, όπου αποκάλεσε την κυβέρνηση «κυβέρνηση δολοφόνων»; Αν επιτύχει η μετακόμιση στο ΚΙΝΑΛ, ο Κουρουμπλής θα διαφημιστεί ως αριστερή μεταγραφή που μάλιστα διεγράφη απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτως ή άλλως, υπήρξε τόσο επιτυχημένος ως υπουργός, που δεν θα πάει χαμένος ο κ. Κουρουμπλής. Καλά έκανε ο κ. Τασούλας που ζήτησε να μη διαγραφεί η παρέμβαση Κουρουμπλή από τα πρακτικά.

Αυτό που βαραίνει ακόμη και σήμερα είναι οι νεκροί στο Μάτι και στη Μάνδρα. Γιατί; Γιατί εκεί το ζήτημα δεν μπορούσε να το παρουσιάσει ως πολιτικό, όπως με τη θεσμική και οικονομική καταστροφή που ευαγγελίσθηκε στην τετραετία της ευκαιρίας της. Εκεί αποκαλύφθηκε πως ο πυρήνας της καταστροφής ήταν η αδιαφορία, η αμέλεια, η ανικανότητα που οδήγησε στην αποσάθρωση του κράτους. Και όσοι δεν καταλαβαίνουν: το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» το στηρίζει η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή