90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28-12-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ: Ο κόμης Κάυζερλινγκ, φιλόσοφος γνωστός εις όλον τον κόσμον, έχει γίνη από τινος ο απόστολος της γυναικείας κυριαρχίας, της επικρατήσεως του «μητριαρχικού» συστήματος. Δεν πρέπει να συγχέει κανείς την θεωρίαν αυτήν με τον φεμινισμόν, ο οποίος κατά την γνώμην του κόμητος τείνει ακριβώς εις το αντίθετον, δηλαδή εις την ανδροποίησιν της γυναικός. Η επικράτησις των γυναικείων αξιών εις τον κόσμον, αι οποίαι βασίζονται κυρίως επί του αισθήματος, θα απέδιδον εις τον κόσμον την ομαλήν του εξέλιξιν, από την οποίαν τον απεμάκρυνεν ο «πολιτισμός».

ΜΑΡΑΣΜΟΣ: […] αι αγγλικαί βιομηχανίαι, παρά την εγκατάλειψιν της χρυσής βάσεως και την εντατικήν προπαγάνδαν των βρεταννικών προϊόντων, αντιμετωπίζουν το σοβαρόν ενδεχόμενον χρεωκοπίας των, λόγω της ελλείψεως επαρκών κεφαλαίων διά την κίνησίν των. Κατά τους εξ τελευταίους μήνας, τα διαθέσιμα κεφάλαια ανήρχοντο μόλις εις 12.900.000 λιρών έναντι 98.200.000 κατά το αντίστοιχον εξάμηνον του 1930 […].

ΠΑΡΑΠΟΝΑ: Η «Ζαριά» παραπονείται ότι καθ’ ην στιγμήν η Ελλάς διεξάγει σφοδρόν πόλεμον κατά της βουλγαρικής εισαγωγής, τα ελληνικά εμπορεύματα εισάγονται ελευθέρως εις την Βουλγαρίαν και τελευταίως μάλιστα εξεφορτώθησαν πορτοκάλια, μανδαρίνια και λεμόνια ελληνικά εις τον Πύργον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή