90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29–12–1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΙΝΑ: […] ο κ. Χούδσον, γραμματέας της επιτροπής της δημοσίας αντιλήψεως της Νέας Υόρκης, ομιλών ενώπιον της επί των εσωτερικών επιτροπής της Γερουσίας επί του ζητήματος της ανεργίας, εδήλωσεν ότι το φάσμα της πείνης απειλεί κατά την παρούσαν στιγμήν χιλιάδας ανέργων.

«ΕΞΩ!»: Ενώ το 1931 τελειώνει εν μέσω κρίσεως και το μοιραίον 1932 προσεγγίζει, εις πολλάς χώρας κάμνει την εμφάνισίν του ένα νέον φαινόμενον. Το κίνημα κατά των γυναικών. Οι άνδρες ευχαρίστως εδέχθησαν τας γυναίκας εις την αγοράν της εργασίας, όταν τα πράγματα εβάδιζον καλώς. Σήμερον, οπότε εσταμάτησαν αι μηχαναί, φωνάζουν προς αυτάς: «Eξω! Ημείς ήλθαμεν εδώ πρώτοι. Δεν υπάρχει χώρος και διά σας». Εις το κίνημα αυτό, ο Χίτλερ αποτελεί την άκραν αριστεράν τού κατά των γυναικών κινήματος. Είναι ο Μουσολίνι και κάτι παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Εξ αφορμής της δίκης η οποία έγινε με κατηγορούμενον τον Σαρλώ και μηνυτήν μίαν κυρίαν η οποία είχεν αναλάβει την διαφήμισιν του μεγάλου κωμικού κατά την διάρκειαν του ταξειδίου του εις την Ευρώπην, εχύθη άπλετον φως εις τας διαφημιστικάς μεθόδους χάρις εις τας οποίας διαδίδεται η φήμη των κινηματογραφικών αστέρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή