90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 30–12–1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΒΡΟΣ: Εις το υπουργείον των Εσωτερικών ελήφθη χθες τηλεγράφημα του οικείου Νομάρχου αναφέροντος ότι επλημμύρισεν ο ποταμός Εβρος. Τα προσωρινά αντιπλημμυρικά έργα κατεστράφησαν. Μεγάλαι εκτάσεις εσπαρμέναι κατεκλύσθησαν υπό των υδάτων. Η παραγωγή κατεστράφη εξ ολοκλήρου. Πολλά χωρία απεκλείσθησαν εκ του ύψους των υδάτων. Η επικοινωνία των κατοίκων γίνεται διά λέμβων και μονοξύλων.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ: Καλώς πληροφορημένοι κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την πεποίθησιν ότι η κυβέρνησις θ’ αναλάβη πρωτοβουλίαν να προτείνη εις όλας τας ευρωπαϊκάς κυβερνήσεις την αναστολήν τών προς την Αμερικήν χρεών των, εφ’ όσον αι Ηνωμέναι Πολιτείαι θα ηρνούντο να συμμετάσχουν εις την διεθνήν οικονομικήν διάσκεψιν. Πάντως […] πριν αναλάβη την πρωτοβουλίαν αυτήν η αγγλική κυβέρνησις, θα εξαντλήση όλην την επιρροήν της, όπως πείση την κυβέρνησιν της Ουασιγκτώνος να συμμετάσχη της Διασκέψεως.

ΣΥΜΦΩΝΟ: Τηλεγραφούν εκ Βουκουρεστίου ότι η εφημερίς «Κουβιντούλ» αναγράφει την είδησιν ότι επίκειται η υπογραφή συμφώνου περί μη επιθέσεως μεταξύ Πολωνίας, Ρουμανίας και Σοβιέτ. Λέγεται ότι ο πρίγκηψ Γκίκα θα μεταβή εις Βαρσοβίαν την 7ην Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπραγματευθή και το ζήτημα της ταυτοχρόνου επαναλήψεως των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Σοβιέτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή