90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-1-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χ.ΤΖ. ΓΟΥΕΛΣ: Μετά τον τελευταίον πόλεμον ο Ουέλς αφιέρωσε τας προσπαθείας του όλας ίνα συντελέση εις την ανόρθωσιν του κόσμου. Αποτέλεσμα της προσπαθείας αυτής υπήρξαν τα έργα «Η επιστήμη της ζωής», «Ανθρωποι ωσάν θεοί» και το έργον το οποίον εξεδόθη τελευταίως υπό μορφήν εντελώς παιδαγωγικήν και υπό τον τίτλον: «Τι πρέπει να κάμωμεν την ζωήν μας;». […] Εάν ο κόσμος πρέπει να εξακολουθήση υπάρχων –μας λέγει ο κ. Ουέλς– η ανθρωπότης οφείλει να αποφασίση να ιδρύση εν παγκόσμιον κράτος, εν είδος διεθνούς δημοκρατίας, η οποία θα λάβη την θέσιν όλων των εγωιστικών και μιλιταριστικών στρατών. Η ανθρωπότης πρέπει να αποφασίση να καταστρέψη τα παλαιά της εθνικιστικά σύμβολα. […] Αι επιστημονικαί ανακαλύψεις, τας οποίας εκμεταλλεύονται τώρα μεμονωμέναι ομάδες επί ζημία συχνότατα ολοκλήρου του άλλου κόσμου, πρέπει να διευθύνωνται από εν είδος διεθνούς επιτροπής εις όφελος ολοκλήρου της ανθρωπότητος.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρησις εις τα δρομολόγια των αυστριακών σιδηροδρόμων συνεπεία της κηρυχθείσης λευκής απεργίας των Αυστριακών σιδηροδρομικών υπαλλήλων, οίτινες εφαρμόζοντες σχολαστικώς όλας τας υπό των κανονισμών προβλεπομένας διατάξεις, κατόρθωναν να φέρουν τας αμαξοστοιχίας εν καθυστερήσει μιας και δύο ωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή