90 χρονιά πριν στην «Κ»…9 – 1 – 1932

90 χρονιά πριν στην «Κ»…9 – 1 – 1932

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Εκ των κυβερνητικών κύκλων βεβαιούται ότι ο κ. Μπριάν υπέβαλε προς τον κ. Λαβάλ την παραίτησίν του

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Εκ των κυβερνητικών κύκλων βεβαιούται ότι ο κ. Μπριάν υπέβαλε προς τον κ. Λαβάλ την παραίτησίν του. Κατόπιν της παραιτήσεώς του, φαίνεται οριστική και η παραίτησις ολοκλήρου της κυβερνήσεως Λαβάλ προ της επαναλήψεως των εργασιών του Κοινοβουλίου η οποία ωρίσθη την 12η Ιανουαρίου. Αν και είναι πρόωρος οιαδήποτε κρίσις περί της πιθανής εξελίξεως της κυβερνητικής κρίσεως, φαίνεται πιθανόν ότι ο κ. Λαβάλ θα θελήση να ευρύνη την κοινοβουλευτικήν πλειοψηφίαν της Κυβερνήσεώς του, προσεταιριζόμενος και τους ριζοσπαστικούς οι οποίοι απετέλουν πάντοτε επικίνδυνον εχθρόν εν τω Κοινοβουλίω. Αι εφημερίδες της αριστεράς συνιστούν τον σχηματισμόν κυβερνήσεως συνασπισμού προς αντιμετώπισιν αφ’ ενός μεν της εσωτερικής κρίσεως, αφ’ ετέρου δε προς επιτυχή διεξαγωγήν των εξωτερικών ζητημάτων τα οποία φαίνονται εκτάκτως σοβαρά και χαρακτηρίζονται εν Γαλλία ως μέλλοντα ή να σταθεροποιήσουν το εκ των συνθηκών προελθόν εδαφικόν και οικονομικόν καθεστώς, ή να το κλονίσουν εκ βάθρων.

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ: Τηλεγραφούν εκ Λονδίνου ότι απέθανεν ο εφευρέτης της χειροβομβίδος Ουίλλιαμ Μιλς. Μόνον διά τους συμμαχικούς στρατούς κατεσκευάσθησαν κατά την διάρκειαν του πολέμου 750 εκατομμύρια χειροβομβίδες.

ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ: Με υπερηφάνειαν αι ιταλικαί εφημερίδαι αναφέρουν τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος το οποίον ενήργησε το Πανεπιστήμιον της Λουιζιάνας εις την Αμερικήν, με το ερώτημα: «Ποίος είναι σήμερον ο μεγαλείτερος άνθρωπος του κόσμου;» Εις το δημοψήφισμα τούτο έλαβον μέρος 1.000 σπουδασταί και τα αποτελέσματά του υπήρξαν τα ακόλουθα. Η πρώτη θέσις απεδόθη εις τον Μουσσολίνι με 270 ψήφους, η δευτέρα εις τον Μακδόναλδ με 150 ψήφους, έρχονται δε έπειτα ο Γκάντι, ο πρόεδρος Χούβερ και άλλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή