90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… 25-1-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΩΝΕΣ: Ο «Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού» –ασχέτως πάσης άλλης επιφυλάξεως ως προς τον τρόπον των κατευθύνσεων αυτού– έβαλε κάτω τον χάρτη της Ελλάδος και εσημείωσεν επί του παρόντος τέσσαρας τοποθεσίας συγκεντρώσεως κόσμου εγχωρίων και ξένων επισκεπτών και στερουμένας ξενοδοχείων. Τέσσαρες τοποθεσίαι. Τέσσαρες ξενώνες. Σούνιον [φωτ.], Δήλος, Κόρινθος, Φαιστός. Πρόκειται περί έργου αξίου κάθε επαίνου.

ΒΕΣΣΑΡΑΒΙΑ: Τηλεγραφούν εκ Βουκουρεστίου ότι αι ρουμανοσοβιετικαί διαπραγματεύσεις διεκόπησαν. Αφορμή εις την διακοπήν […] υπήρξεν το ζήτημα της Βεσσαραβίας. Η ρουμανική αντιπροσωπεία είχε ζητήση να συμπεριληφθή εις το σύμφωνον διάταξις διά της οποίας η Ρωσσία θα ανεγνώριζε την νομιμότητα της κατοχής της Βεσσαραβίας υπό της Ρουμανίας. Η ρωσσική αντιπροσωπεία αντέταξε απόλυτον άρνησιν, λόγω δε της εκατέρωθεν αδιαλλάκτου στάσεως, επήλθε διακοπή των διαπραγματεύσεων.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ: Την επομένην ακριβώς ημέραν καθ’ ην εγένετο εις την Γαλλίαν γνωστή η είδησις ότι η Γερμανία είχε την απόφασιν να μη πληρώση πλέον ουδέ λεπτόν δι’ επανορθώσεις, συνέβη εν Παρισίοις εν γεγονός χαρακτηριστικώτατον: Εις το χρηματιστήριον, το οποίον αποτελεί τον σφυγμόν της οικονομικής και χρηματιστηριακής ζωής της χώρας, αι αξίαι αντί να πέσουν παταγωδώς, όπως όλοι σχεδόν προέβλεπον, απέδειξαν μεγίστην σταθερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή