90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-2-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: Η προσπάθεια της εξευρέσεως συμβιβαστικής λύσεως διά την διατύπωσιν μιας κοινής αποφάσεως εν σχέσει με την παροχήν χρεωστασίου εις την Γερμανίαν είνε προφανής εκατέρωθεν. Οι Αγγλοι δεν αμφισβητούν το δίκαιον της γαλλικής νομικής απόψεως, κρίνουν όμως ότι αι έκτακτοι περιστάσεις δικαιολογούν ευρύτερα μέτρα από την μερικήν αναστολήν των γερμανικών πληρωμών, την οποίαν προτείνει η Γαλλία, επιμένουσα επί της διατηρήσεως όλων των δικαιωμάτων της επί του «άνευ όρων» τμήματος των ετησίων δόσεων του σχεδίου Γιωγκ [φωτ. Τσάμπερλεν και Σάιμον στις συνομιλίες της Λωζάνης].

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΛΕΜΟ: Τηλεγραφήματα εκ Ν. Υόρκης αγγέλλουν ότι αι μετοχαί όλων των εταιρειών αίτινες έχουν εργοστάσια κατασκευής πολεμοφοδίων υψώθησαν σήμερον εις το χρηματιστήριον. Επίσης υψώθησαν αι μετοχαί των αεροπορικών εταιρειών χημικών προϊόντων.

ΣΚΙ: Εις την Πάρνηθα έγιναν την Κυριακήν οι πρώτοι αγώνες χιονοδρομίας (σκι) εν Ελλάδι, οργανωθέντες από τον Ελληνικόν Ορειβατικόν Σύνδεσμον. Το χιόνι κατήρχετο χαμηλά εις τις κορδέλες και ημπόδιζε τα αυτοκίνητα να φθάσουν μέχρι του τέρματος της Αγίας Τριάδος, εις τρόπον ώστε και οι σκιοδρόμοι και οι πολυπληθείς θεαταί επεζοπόρησαν εντός της χιόνος σχεδόν επί δίωρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή