90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3–2–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΚΛΗΣΗ: Χθες το απόγευμα ήρξατο επισήμως των εργασιών της η Διάσκεψις του Αφοπλισμού. Ο Πρόεδρος αυτής κ. Αρθουρ Χέντερσον εξήρε την ρητήν διά τον αφοπλισμόν υποχρέωσιν, την οποίαν έχουν αναλάβει αι χώραι αι οποίαι υπέγραψαν το Καταστατικόν της Κοινωνίας των Εθνών, και έκαμεν έκκλησιν προς την σύνεσιν μεγάλων και μικρών, οι οποίοι δέον να εγκαταλείψουν τας έριδας και τας διαπάλας του παρελθόντος.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ: Τηλεγραφήματα εκ Σαγκάης αγγέλλουν ότι η γενική επίθεσις των Ιαπώνων εις τον τομέα του Τσα-Πέι, ήτις ήρχισε περί ώραν 8:30 πρωινήν, εξαπελύθη με καταιγισμόν πυρών πυροβολικού, με εναέριον βομβαρδισμόν και με όλα τα εν τω λιμένι της Σαγκάης ιαπωνικά πολεμικά βάλλοντα επί των επικαίρων σημείων της κινεζικής παρατάξεως. Αι οδοί ήσαν πλήρεις νεκρών και ψυχορραγούντων Κινέζων, ενώ απερίγραπτος σύγχυσις επεκράτει μεταξύ του πληθυσμού.

ΑΠΟΓΝΩΣΗ: Ολον το Πήλιον κλαίει και οδύρεται κατόπιν της στάσεως των πληρωμών, την οποίαν εκήρυξεν η Τράπεζα Κοσμαδοπούλου. Μικροκτηματίαι, μικροέμποροι, καλλιεργηταί, όλος ο πληθυσμός των μικρονοικοκυραίων της περιφερείας εκείνης ευρίσκεται εις απόγνωσιν. Είχον οι άνθρωποι απόλυτον εμπιστοσύνην εις την Τράπεζαν και εκεί κατέθετον όλα των τα διαθέσιμα χρήματα και όλας των τας οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή