90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Ολοι σχεδόν οι σταύλοι των Αθηνών ένθα διαιτώνται γαλακτοφόρα ζώα εμφανίζουν τοιαύτην οικτράν κατάστασιν ώστε αποτελούν κίνδυνον διά την δημόσιαν υγείαν, λέγουν εις την αρχήν μιας σχετικής εκθέσεώς των τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες. Και επακολουθούν κατόπιν τούτου λεπτομέρειαι ικαναί να προξενήσουν αηδίαν μέχρι ναυτίας. Αυτό λοιπόν είναι το γάλα το οποίον πίνωμεν […].

ΦΟΒΟΣ: «Η κρίσις [είπε ο υπουργός του Εμπορίου κ. Ράνσιμαν] δεν παρήλθε εισέτι. Η προς το εξωτερικόν διαρροή των κεφαλαίων προκαλεί μεγάλας ανησυχίας. Αν το νόμισμά μας δείξει οιαδήποτε σημεία νέας ασταθείας, αι αναλήψεις κεφαλαίων γαλλικών και ιταλικών θα συνεχισθούν. Την δημιουργηθείσαν κατάστασιν δυνάμεθα μόνον να αντιμετωπίσωμεν αν βελτιώσωμεν το δυσμενές εμπορικόν μας ισοζύγιον».

ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ: Μία θορυβώδης σκηνή, προκληθείσα από μίαν φεμινίστριαν, διετάραξε προ ημερών μίαν δημοσίαν συνεδρίασιν της γαλλικής γερουσίας. Μία κυρία από το θεωρείον, εγερθείσα αίφνης έρριψε πολυάριθμα φύλλα περιέχοντα μίαν προκήρυξιν και είπε με φωνήν ηχηροτάτην: «Κύριε πρόεδρε, πρέπει να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας!». Γενική κατάπληξις υπεδέχθη την απρόοπτον επέμβασιν και ο πρόεδρος ανακτήσας την ψυχραιμίαν του διέταξε τους κλητήρας όπως αποδιώξουν την αναιδή κυρίαν εκ της αιθούσης της συνεδριάσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή