90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΕΥΝΑ: ∆ιά του ιταλικού της γραμμής «Στέλλα Ντ’ Ιτάλια» αφίκετο χθες το απόγευμα ο κ. Νημάγιερ, εκ των διευθυντών της Τραπέζης της Αγγλίας [φωτ.], όστις, ως γνωστόν, εν συνεργασία μετά των μελών της ενταύθα Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπής, θα προβή εις την έρευναν των δημοσίων οικονομικών, της σταθεροποιήσεως και γενικώς της εθνικής οικονομίας, διά να εξακριβώση εάν η Ελλάς δύναται να τύχη οικονομικής ενισχύσεως, ως επίσης και αν δικαιολογημένως ζητεί την αναστολήν των χρεωλυσίων. […] Αι αρμόδιαι υπηρεσίαι της Τραπέζης και του Γενικού Λογιστηρίου, ως εγράψαμεν ήδη, έχουν συγκεντρώση ήδη όλα τα στοιχεία και τα οποία θα θέσουν υπ’ όψιν αυτού. […] Ο κ. Νημάγιερ θα παραμείνη ενταύθα μέχρι τέλους του μηνός, αναχωρών δε εντεύθεν θα μεταβή εις Αίγυπτον, διά να εξετάσει και εκεί τα οικονομικά ζητήματα.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Το αγγλικόν υπουργείον της Εργασίας ανεκοίνωσε τας μηνιαίας στατιστικάς του περί της ανεργίας εις την Αγγλίαν. Από αυτάς φαίνεται ότι την 25η Ιανουαρίου του 1932 ο αριθμός των αέργων, των καταγεγραμμένων εις τους επισήμους καταλόγους, ανήρχετο εις 2.131.208 εντελώς αέργων, εις 496.408 προσωρινώς αέργων και εις 100.705 εργαζομένων εις εκτάκτους εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή