90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1-3-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΜΕΣΟΣ ΑΠΕΙΛΗ: Τηλεγραφούν εκ Ουασιγκτώνος ότι κατόπιν της συγκεντρώσεως του αμερικανικού στόλου εις τον Ειρηνικόν, δεν παρέμειναν εις τον Ατλαντικόν ει μη μόνον τέσσαρα θωρηκτά. […] Οι ενταύθα επίσημοι κύκλοι θεωρούν ότι η εσπευσμένη αύτη συγκέντρωσις του αμερικανικού στόλου εις τα ύδατα του Ειρηνικού αποτελεί έμμεσον απειλή στρεφομένην κατά της Ιαπωνίας, δεδομένου μάλιστα ότι αι Ην. Πολιτείαι επέδειξαν ευθύς από της ενάρξεως των εχθροπραξιών εις την Απω Ανατολήν ζωηρότατον ενδιαφέρον υπέρ πάσαν άλλην Δύναμιν.

ΕΝ ΗΜΙΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙ: Με το ιταλικόν «Γκαστάιν» αφίκετο σήμερον την πρωΐαν ενταύθα προερχόμενος εκ Κωνσταντινουπόλεως ο Ελλην στρατιώτης, περί του οποίου εγράφη ότι ανευρέθη εις εν σπήλαιον του όρους Καϊλάρ της Μ. Ασίας εν ημιαγρία καταστάσει ζων μετά μιας άρκτου. […] Ανακρινόμενος είπεν ότι κατά το 1922 συλληφθείς αιχμάλωτος κατώρθωσε να δραπετεύση και να καταφύγη εις τα απόκρημνα βουνά του Καϊλάρ πλησίον εις το χωρίον Βουργανίκ, όπου και έζησε καθ’ όλον αυτό το διάστημα εντός ενός σπηλαίου τρεφόμενος με άγρια χόρτα. Πολλάκις κατήρχετο εις τις στάνες και χωρίς να γίνεται αντιληπτός έκλεπτε διάφορα τρόφιμα και απεσύρετο πάλιν εις το σπήλαιόν του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή