90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-3-1932

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χάρις εις τον νέον διακανονισμόν των δρομολογίων του Σεμπλόν Οριάν, ο Πειραιεύς δύναται να καταστή διεθνές επιβατικόν κέντρον.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χάρις εις τον νέον διακανονισμόν των δρομολογίων του Σεμπλόν Οριάν, ο Πειραιεύς δύναται να καταστή διεθνές επιβατικόν κέντρον. Θα επιτευχθεί ο συγχρονισμός του κατάπλου των εξ Αλεξανδρείας ατμοπλοίων με την εκ Πειραιώς αναχώρησιν των αμαξοστοιχιών.

ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ: Ο νέος Κινέζος πρόεδρος της Μαντζουριανής Δημοκρατίας τέως αυτοκράτωρ Που-Γη έδωσε σήμερον τον νενομισμένον όρκον. Η είσοδος του νέου κυβερνήτου εγένετο μετά της επισημότητος της προβλεπομένης υπό του τυπικού της Αυλής των Κινέζων αυτοκρατόρων. Κινέζοι, Ιάπωνες, Μαντζουριανοί και Μογγόλοι τιτλούχοι εδεξιώθησαν τον νέον κυβερνήτην εις τον σιδηρ. Σταθμόν, γονυπετήσαντες τρις προ αυτού.

ΣΕΙΣΜΟΣ: Εις το υπουργείον των Εσωτερικών ελήφθησαν την εσπέραν δύο τηλεγραφήματα […] σχετικά με τους σεισμούς. Διά του πρώτου αναφέρεται ότι σήμερον την μεσημβρίαν εσημειώθη ισχυρός σεισμός εκ του οποίου επροξενήθησαν μεγάλαι ζημίαι εις το Ληξούριον και τα χωρία της Πάλλης. Πλείστα οικήματα κατέστησαν ετοιμόρροπα. Εάν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα δεν εξηκριβώθη. Οι κάτοικοι διαμένουν εις το ύπαιθρον. Διά του δευτέρου αναφέρεται ότι τα οικήματα των χωρίων Αγίας Θέκλης, Κουβαλάτων, Ρίφι, Δαμουλιανάτων, Βουνίου και Χαυριάτων κατεστράφησαν κατά τα 40% υπό του σεισμού. Μέχρι τούδε εξηκριβώθη ότι ετραυματίσθησαν σοβαρώς πέντε άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή