90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-3-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΕΡΛΙΝΑ: Εις την Βουλήν των Κοινοτήτων ο κ. Νέβιλ Τσάμπερλαιν [αριστερά] εδήλωσεν ότι θάττον ή βράδιον η στερλίνα θα συνδεθή προς μιαν μεταλλικήν βάσιν. «Δεν δύναμαι», είπε «να ανακοινώσω με ποίαν, αλλά δεν βλέπω ουδεμίαν καλυτέραν βάσιν από την του χρυσού, ήτις κατά το παρελθόν μάς εξυπηρέτησε τόσον». Ο κ. Τσάμπερλαιν εν συνεχεία υπέμνησε το έργον της επιτροπής Μακ Μίλαν. «Αν», είπε «θα έπρεπεν οριστικώς να υπάρξη έλεγχος νομισματικός, ούτος θα έδει να ευρίσκεται εις χείρας ενός κεντρικού τραπεζιτικού οργανισμού. Είμαι τελείως της γνώμης αυτής, και θα συνεχίσω προς την κατεύθυνσιν ταύτην τας συνεννοήσεις μου μετά της Τραπέζης της Αγγλίας».

ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ: «Το νομοσχέδιον περί τύπου δύο κυρίως επιδιώκει σκοπούς. Κατά πρώτον να περιορίση την σπατάλην του ατελώς εισαγομένου δημοσιογραφικού χάρτου και δεύτερον να απαγορεύση τον αθέμιτον ανταγωνισμόν. Τονίζει ότι η διάταξις η καθορίζουσα το σχήμα των εφημερίδων είνε απολύτως συνταγματική. […] το να υπόσχεται μία εφημερίς εις τους αναγνώστας της πλην του φύλλου που τους δίδει, ότι θα τους δίδει και ένα άλλον αγαθόν, ένα πράγμα οποιασδήποτε αξίας, είναι παραβίασις της διατάξεως περί τιμής των εφημερίδων» [Βενιζέλος].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή