Διάλογος ηρώων στη Βουλή

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ριψοκίνδυνη η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να προσκαλέσει τον Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή. Και δεν είναι μόνον τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ. Για να μη φαίνεται το κενό μπορούν να καλυφθούν με ανθοδέσμες στη μνήμη των συντρόφων που έπεσαν στον αντιναζιστικό αγώνα. Αυτός είναι σαν εκείνα τα άστρα που έχουν εξαφανισθεί εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια, όμως το φως τους συνεχίζει να ταξιδεύει στο Διάστημα και τα βλέπουμε ακόμη. Η Κομιντέρν, αν δεν με απατά η μνήμη μου, έχει πάψει να υπάρχει, όμως η λάμψη της εξακολουθεί να είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού στη χώρα μας. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι στο πνεύμα της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει το ίδιο κόμμα το 1940 για την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα. Aσε τους ιμπεριαλιστές να τρώγονται, λαέ. Γι’ αυτό τιμούμε τους αγώνες του ΚΚΕ. Δεκαετίες τώρα παλεύει να δει την πραγματικότητα και την αλήθεια της, και δεν το πτοούν οι αποτυχίες του. Το πρόβλημα δεν είναι η απουσία του ΚΚΕ. Το πρόβλημα είναι το υπέδαφος του αντιδυτικισμού που διατρέχει όλο το φάσμα της πολιτικής μας ζωής. Δεν είναι μόνον η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Βελόπουλος. Είναι και ένα τμήμα του κυβερνώντος κόμματος που, μέσω της Ορθοδοξίας, εξακολουθεί να έχει το βλέμμα στραμμένο προς το ξανθό γένος. Τις ημέρες αυτές εντύπωση κάνει η εκκωφαντική σιωπή της ελληνικής Εκκλησίας.

Ενδεχομένως ο Μητσοτάκης να θέλει να δείξει τον δρόμο της συνδιαλλαγής στον Ζελένσκι. Μην ξεχνάμε ότι ο Ουκρανός ήρωας θα έρθει ενώπιος ενωπίω με τον Eλληνα ομόλογό του, τον Γιάνη Βαρουφάκη. Με τις πολεμικές του εμπειρίες από το 2015, ο πρωταγωνιστής του Κώστα Γαβρά θα μιλήσει στον Ζελένσκι ως συνάδελφος ηθοποιός. Θα τον βοηθήσει να διορθώσει τα λάθη του, όπως έκανε προ καιρού με τους Φινλανδούς, και θα τον καθησυχάσει εξηγώντας του ότι η Ευρώπη δεν αξίζει τόσες θυσίες αμάχων. Eχω καιρό να ακούσω τον Βαρουφάκη και δεν ξέρω πότε έχει τοποθετήσει την κατάρρευση του ευρώ. Τελευταία φορά, αν δεν κάνω λάθος, την είχε προβλέψει για τον Αύγουστο του 2015, όμως φαίνεται ότι δεν είχε λάβει υπ’ όψιν του τη συναστρία. Oπως και να το κάνουμε, είναι χρήσιμος ένας διάλογος μεταξύ ηρώων του καιρού μας. Και ο Ζελένσκι μόνον κερδισμένος μπορεί να βγει από έναν διάλογο με τον Βαρουφάκη.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να καταλάβουμε, επιτέλους, ποιος είναι με ποιον. Δεν ανησυχώ. Θα βρουν τον τρόπο να ξεγλιστρήσουν με τα «ναι μεν αλλά» τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή