90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6-4-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΩΣΗ: Τον διεθνή Τύπον απασχολεί το ζήτημα της οικονομικής οργανώσεως της Κεντρικής Ευρώπης. Εάν εξαιρέσωμεν την πολεμικήν η οποία ασκείται εν Γερμανία [φωτ.], όπου πιστεύεται ότι το σχέδιον της τελωνειακής ενώσεως των παραδουναβίων χωρών καταστρώνεται υπό της Γαλλίας με σκοπόν να αποκοπή η προς τα νοτιοανατολικά οδός του Ράιχ, ο άλλος Τύπος αναγνωρίζει την ιδέαν ως πολύ γόνιμον, αλλά συναντώσαν πολλάς δυσχερείας και δη πολιτικής φύσεως.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ: Κατ’ ασφαλείς πληροφορίας η Κυβέρνησις, αντιμετωπίζουσα το ενδεχόμενον να ευρεθή εις την ανάγκην όπως αναστείλη από 1ης Μαΐου την μεταφοράν εις συνάλλαγμα των ληξιπροθέσμων τοκομεριδίων των εξωτερικών δανείων, έχει εν ομοφωνία μετά των οικονομικών της συμβούλων, καταλήξη κατ’ αρχήν εις την απόφασιν όπως συνδυάση την αναστολήν της εκπληρώσεως των προς το εξωτερικόν υποχρεώσεων με την εγκατάλειψιν της χρυσής βάσεως της δραχμής και την άρσιν της νόμω σταθεροποιήσεως.

«ΒΟΛΤΑΖ»: Η Κυψέλη εθεωρείτο άλλοτε εξοχή, αλλά τώρα είνε συνοικία της πόλεως και μάλιστα όχι από τας πλέον μακρυνάς. Εχει λοιπόν ανάγκην φωτισμού. Διότι τώρα όλαι αι πάροδοι φωτίζονται πλέον ή ανεπαρκώς και οι κάτοικοι παραπονούνται. Πρέπει να αυξηθή το «βολτάζ», να πυκνωθούν οι λαμπτήρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή