90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28-4-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ: Η οικονομική κρίσις εις την Γερμανίαν εισήλθε τελευταίως εις νέαν οξείαν φάσιν. Η αθλιότης και η δυστυχία εμφανίζονται έτι απειλητικώτεραι προ του γερμανικού λαού. Εις το τελευταίον συνέδριον της ενώσεως Γερμανικών Συνδικάτων, ηκούσθησαν σοβαρώτατα πράγματα διά την κατάστασιν της χώρας. Ο Πρόεδρος, αφού ετόνισε τον κοινωνικόν κίνδυνον ο οποίος δημιουργείται εκ της στρατιάς των 6 εκατομμυρίων ανέργων [φωτ.], συνέστησε μείωση των εργασίμων ωρών διά να καταστή δυνατή η χρησιμοποίησις μεγαλυτέρου αριθμού εργατών. Ο ρήτωρ διεμαρτυρήθη κατά της πολιτικής μειώσεως των ημερομισθίων, συνεπεία της οποίας η αθλιότης των μαζών έλαβεν ανησυχητικάς διαστάσεις. […] Πού θα καταλήξη η κατάστασις αύτη;

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ: Η Κρατική Τράπεζα της Τσεχοσλοβακίας προέβη εις κατάσχεσιν των παρά ταις εκεί Τραπέζαις καταθέσεων προσώπων διαμενόντων εν Ελλάδι, καθώς και των οίκων τραπεζικών, εμπορικών και πάσης άλλης φύσεως εχόντων κεντρικήν έδραν εν Ελλάδι, ως και των εργαζομένων εν Ελλάδι οίκων, των οποίων η έδρα ευρίσκεται εκτός αυτής. […] Το μέτρον τούτο είναι προφανές ότι αποβλέπει εις την εξασφάλισιν των εν Ελλάδι ιδιωτικών τσεχοσλοβακικών απαιτήσεων, η εξόφλησις των οποίων ανεστάλη επί εξάμηνον, δυνάμει του τελευταίου ρυθμιστικού περί συναλλάγματος νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή