Δημαρχείο Βύρωνα: ήττα δημοκρατίας

Δημαρχείο Βύρωνα: ήττα δημοκρατίας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση είτε αποκρύφτηκε πλήρως από τα ενημερωτικά sites και τις εφημερίδες είτε πέρασε στα «ψιλά». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήθελε να μιλήσει στους πολιτικούς του φίλους στον Δήμο Βύρωνα και επέλεξε το δημαρχιακό μέγαρο. Ζήτησε από τον προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχο την άδεια και την έλαβε. Ολα μέχρις εδώ δημοκρατικά και πολιτισμένα.

Ομως, κάποιοι δεν ήθελαν να διεξαχθεί αυτή η εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο και πιθανόν δεν ήθελαν να γίνει πουθενά. Γι’ αυτό κατέλαβαν το δημαρχιακό μέγαρο. Ηταν μια ad hoc κατάληψη. Ο δήμαρχος τήρησε «αιδήμονα σιωπή», καθώς δεν ήθελε να χαλάσει τις καλές σχέσεις του με τους καταληψίες. Στο κάτω κάτω, αυτοί που θα άκουγαν τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο δεν ήταν ψηφοφόροι του. Νεοδημοκράτες ήταν. Εννοείται πως ο υπουργός κατήγγειλε αυτήν την ενέργεια και προανήγγειλε ότι η εκδήλωση θα γίνει σε άλλον χώρο. Τελικά μίλησε σε ένα καφέ.

Φαίνεται δεν έγινε ευρέως αντιληπτό ότι στο δημαρχείο του Βύρωνα δοκιμάστηκε και ηττήθηκε η δημοκρατία μας. Μια δράκα τραμπούκοι εμπόδισαν να διεξαχθεί μια πολιτική ομιλία, γιατί διαφωνούσαν ιδεολογικά με τον ομιλητή και τους φίλους του. Και όλα αυτά με την ανοχή του δημάρχου. Γνωρίζουμε πως οι δημοκρατικές ευαισθησίες ενός τμήματος της Αριστεράς είναι προκλητικά ανύπαρκτες. Εχουν μετατρέψει τον ακτιβισμό σε τραμπουκισμό. Αλλά σε αυτόν τον ευτελισμό της δημοκρατίας, να συμμετέχει διά της σιωπής του και ένας εκλεγμένος δήμαρχος, αυτό αναβαθμίζει τον ευτελισμό. Από το πεζοδρόμιο τον έφερε μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Είναι τραγικό, υπουργός να εξαναγκάζεται να αλλάξει τον τόπο προγραμματισμένης ομιλίας του, διότι οι απόψεις του δεν είναι αρεστές στα «παιδιά». Και είναι εξίσου τραγικό το γεγονός ότι αυτή η είδηση «θάφτηκε». Δεν αναδείχθηκε, ώστε να αποδοκιμαστεί και να αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες όχι από τους τραμπούκους, αλλά από αυτούς που τους υποθάλπουν. Είναι μια ηττοπαθής στάση. Δεν αφορά μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά συνολικά τα κόμματα που πιστεύουν στον διάλογο. Για σκεφτείτε, κάποιοι «αντιφρονούντες» αύριο να καταλάβουν τον χώρο όπου θα υποδεχτεί ο κ. Ζαχαριάδης τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή