90 χρόνια πριν…30-6-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: Αφού η Κολέτ, η διασημοτέρα από τας γυναίκας συγγραφείς της Γαλλίας, εξύμνησεν εις τα έργα της τα Ινστιτούτα καλλονής, τα οποία αναλαμβάνουν να συμπληρώσουν το έργον του Θεού με αρκετήν επιτυχίαν, απεφάσισεν να ανοίξη και αυτή ένα ιδικόν της τοιούτον ινστιτούτον. Και το ινστιτούτον αυτό της Κολέτ κάμνει καθώς φαίνεται, χρυσές δουλειές, από την αρχήν της λειτουργίας του.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ: Λωζάννη, 29 Ιουνίου – Αι γαλλογερμανικαί συνομιλίαι επανελήφθησαν περί ώραν 10ην πρωινήν. […] Ο φον Πάππεν εζήτησε αναθεώρησιν των διατάξεων της Συνθήκης των Βερσαλλιών των αφορωσών τα ανατολικά γερμανικά σύνορα (πολωνικός διάδρομος του Δάντσιγκ), πλήρη ισότητα εις τους εξοπλισμούς των δύο χωρών και γενικήν ανατίμησιν των ευρωπαϊκών νομισμάτων διά μιας δικαιοτέρας κατανομής του χρυσού.

ΚΥΤΙΟΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ: […] εις οιονδήποτε Αθηναϊκόν περίπτερον ευρίσκονται προχείρως συνηνωμένα κουμπιά, κάλτσες, μαντήλια, γραβάττες, ψαλλίδια, κτενάκια, καθρέφτες, λάμες, πούδρες, φιλμ διά τα κοντάκ, μαύρα γυαλιά διά τον ήλιον, χείμαρρος καραμελλών, χαρτοθύελλα φυλλαδίων και τέλος κάθε περίπτερον αποτελεί και διανυκτερεύοντα σταθμόν βοηθειών με ασπιρίνην και κινίνην. Ωρισμένως τίποτε δεν αποδεικνύει καλύτερα το εμπορικόν μας δαιμόνιον από το τετράγωνον αυτό κυτίον των εκπλήξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή