90 χρόνια πριν στην «Κ»…1 – 7 – 1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…1 – 7 – 1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ: Η θεία δίκη –εφ’ όσον οι ανθρώπινοι νόμοι απεδείχθησαν ανίσχυροι– ανέλαβε αυτοπροσώπως να επιβάλη μίαν ιδιότυπον και πρωτοφανή τιμωρίαν, παρομοίαν της οποίας ασφαλώς δεν θα έχουν να επιδείξουν ανάλογα περιστατικά, εις την ανοικονόμητον Εταιρείαν που κατετυράννησε τον κόσμον. Τα πλήθη των διαδηλωτών θα επιβούν φυσικά εις τα διάφορα τραμ του δικτύου που καταλήγει εις το πεδίον του Αρεως, και η Πάουερ θα μεταφέρη κατ’ ανάγκην διά των οχημάτων της τους εναντίον της διαδηλωτάς εις τον τόπον της σημερινής συγκεντρώσεως. Ομολογουμένως το θέαμα θα είνε εκτάκτως τερπνόν.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: Κατ’ ανακοίνωσιν του Πρακτορείου Χαβάς, η σημερινή συνεδρίασις της επί των επανορθώσεων Επιτροπής της Διασκέψεως απέληξεν εις τα κάτωθι πορίσματα. Πρώτον, αναστολή των εκ των επανορθώσεων υποχρεώσεων της Γερμανίας επί τω όρω όπως και αι Ηνωμέναι Πολιτείαι παράσχουν αναστολήν πληρωμής των υπ’ αυτών παρασχεθεισών πιστώσεων. Δεύτερον, η Γερμανία θα καταθέση έντοκα γραμμάτια αξίας επτά δισεκατομμυρίων ηγγυημένα παρά του γερμανικού Κράτους και τα οποία θα κατατεθούν εις την Διεθνήν Τράπεζαν Πληρωμών με ωρισμένον τόκον τον οποίον η Γερμανία θα καταβάλη όταν ανακτήση την προς πληρωμήν ικανότητά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή