Μια ξεχωριστή βραδιά για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο Ηρώδειο

Μια ξεχωριστή βραδιά για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο Ηρώδειο

Η έννοια του θεάματος –συνδεδεμένη με το αρχαίο δράμα– γεννήθηκε στην Ελλάδα. Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει, όμως κάποια πράγματα μένουν ίδια όπως η δίψα του ανθρώπου για την ψυχαγωγία

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έννοια του θεάματος –συνδεδεμένη με το αρχαίο δράμα– γεννήθηκε στην Ελλάδα. Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει, όμως κάποια πράγματα μένουν ίδια όπως η δίψα του ανθρώπου για την ψυχαγωγία. Ηταν λοιπόν φαεινή η ιδέα να φιλοξενηθεί στο κοίλον του Ηρωδείου ο Ελληνοαμερικανός Τεντ Σαράντος, ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στον τομέα του θεάματος του 21ου αιώνα, ως επικεφαλής της πλατφόρμας Netflix και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ζωντανή συνέντευξη την οποία συντόνισε η Λίντα Ρότενμπεργκ, συνιδρύτρια της Endeavor. Πρόκειται για μια οργάνωση με στόχο τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων που μπορούν να μεταμορφώσουν την τοπική αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Φέτος εορτάζει δέκα χρόνια παρουσίας στη χώρα μας και έτσι διοργανώθηκε αυτή η ξεχωριστή βραδιά στη σκιά του Παρθενώνα την Πέμπτη το βράδυ, σε συνεργασία με τη Faliro House Productions, του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου που αποτελεί σύζευξη του κινηματογραφικού πεδίου και της επιχειρηματικότητας, ανοίγοντας εδώ και καιρό νέους δρόμους για παραγωγές στην Ελλάδα ή με ελληνικό «χρώμα».

Μια ξεχωριστή βραδιά για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο Ηρώδειο-1
O ηθοποιός Εντριεν Μπρόντι απαγγέλλει τον Επιτάφιο του Περικλή. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Βέβαια την παράσταση έκλεψε η σύντομη εμφάνιση στη σκηνή του οσκαρικού ηθοποιού Εντριεν Μπρόντι που απήγγειλε στα αγγλικά μια σύντομη εκδοχή του Επιταφίου του Περικλή, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση. Ψηλός, αδύνατος, πάντα κομψά ντυμένος, ο σταρ που άφησε εποχή με την ερμηνεία του στον «Πιανίστα» κατάφερε να δονήσει το Ηρώδειο με την καθαρή υποβλητική του φωνή και την παρουσία του. Ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει τόσο για την επιχειρηματικότητα όσο και για την τεράστια δύναμη της ελληνικής διασποράς που είναι ένας από τους πυλώνες της πατρίδας μας. Από τότε που ανέλαβε τον θώκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει εντατικές προσπάθειες να ακολουθήσει η Ελλάδα το μοντέλο του Ισραήλ που αξιοποιεί σε μέγιστο βαθμό το δυναμικό των αποδήμων του στις ΗΠΑ και αλλού. Ο Σαράντος, με καταγωγή από τη Σάμο, μπορεί να μη μιλάει ελληνικά αλλά τιμά την καταγωγή του και θέλει να βοηθήσει τη γενέτειρα των παππούδων του.

Ο Ελληνοαμερικανός δεν παρέλειψε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βγάλει τηλεοπτικές σειρές που να γνωρίσουν επιτυχία στο εξωτερικό, αναφερόμενος στην τεράστια δημοφιλία του περίφημου «Casa de Papel» στο Netflix, το οποίο έχει γυριστεί στην Ισπανία. Εξυπακούεται πως αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, όμως με βούληση, προσπάθεια και τους κατάλληλους ανθρώπους μπορεί να προχωρήσει.

Η κουβέντα δεν εξαντλήθηκε βεβαίως στο ζήτημα αυτό, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίχτηκε και στα θέματα της επιχειρηματικότητας, θεωρώντας ότι είναι ο τομέας που θα μπορούσε να επαναπατρίσει χιλιάδες αξιόλογους συμπατριώτες μας, οι οποίοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Είναι σαφές ότι αν έβρισκαν εργασιακές ευκαιρίες στην Ελλάδα, θα επέστρεφαν. Παράλληλα, για τον πρωθυπουργό είναι ξεκάθαρο ότι ένας υγιής και λειτουργικός ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας –μέσα στον οποίο γεννιούνται και αναπτύσσονται συνεχώς οι νεοφυείς εταιρείες– θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση και για το Δημόσιο.

Πριν βρεθούν στο Ηρώδειο, ο Σαράντος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου νωρίτερα την ίδια μέρα. Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός παρουσίασε πολύ πιο αναλυτικά το όραμα της ελληνικής κυβέρνησης για τον οπτικοακουστικό τομέα. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή