90 χρόνια πριν στην «Κ»…17 – 7 – 1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…17 – 7 – 1932

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ: Ο δημοκρατικός υποψήφιος κ. Φραγκλίνος Ρούσβελτ φορών το κάλυμμα των Ινδών ερυθροδέρμων περιέρχεται τας επαρχίας των προς άγραν ψήφων.

ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΓΟΥΣΤΟ: […] Εβλεπε και βλέπει κανείς μεγαλοπρεπείς επαύλεις και βίλλας συντροφευομένας από πτωχικά και αξιοθρήνητα παραπήγματα, έβλεπε και βλέπει κανείς μοντέρνα κέντρα διασκεδάσεως γειτονεύοντα με την κουρελιασμένην σκηνήν. Κατάστασις φρικτή και οικτρά. […] Η εκδοθείσα κατά την παρελθούσαν εβδομάδα διάταξις του υπουργείου Υγιεινής επί του ζητήματος αποτελεί πραγματικώς παρήγορον σημείον εν προκειμένω. Και κατά πρώτον λόγον η διάταξις ορίζει ότι απαγορεύεται του λοιπού η ανέγερσις παντός είδους παραπηγμάτων. Προστίθεται δε ότι τα ήδη υπάρχοντα παραπήγματα δέον να κατεδαφισθούν, παρεχομένης σχετικής προθεσμίας εις τους κατοίκους αυτών. Ηδη εδόθησαν αι σχετικαί διαταγαί εις τους κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς διά να ειδοποιήσουν τους κατόχους και κατοίκους των παραπηγμάτων. Παρελθούσης δε απράκτου της προθεσμίας διατάσσεται η βιαία κατεδάφισις των παραπηγμάτων. Του λοιπού η προς παραθερισμόν εγκατάστασις θα γίνεται μόνον διά σκηνών. Οι δε κάτοικοι των παραπηγμάτων θα μετατεθούν εις τας σκηνάς. Πρέπει φυσικά να τονισθή ότι η άρσις των παραπηγμάτων είνε γεγονός εξαιρετικόν. Του λοιπού αι Αττικαί ακταί και τα Αθηναϊκά περίχωρα δεν θα αποτελούν εις τα όμματα του ξένου φρικώδες σύνολον αναρχίας και κακού γούστου.

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΝΩΝ: Εις την οικίαν του υπουργού της Εθνικής Οικονομίας συνεκροτήθη χθες το απόγευμα σύσκεψις εις την οποίαν εκτός του κ. Κωστοπούλου μετέσχον αι αρμόδιαι υπηρεσίαι των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας και αντιπρόσωποι των ενδιαφερομένων τάξεων, καθ’ ην συνεζητήθη το ζήτημα των εις χείρας των Τραπεζών ευρισκομένων αποθεμάτων καπνού και η εξεύρεσις τρόπου διευκολύνοντος την εκποίησίν των. Σχετικώς απεφασίσθη όπως διεξαχθούν συνεννοήσεις μετά των Τραπεζών διά την διευκόλυνσιν της εκποιήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή