90 χρόνια πριν…19 – 7 – 1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ Κ.Τ.Ε.: Σήμερον το απόγευμα συνεκροτήθη η μετά τόσου ενδιαφέροντος αναμενομένη συνεδρίασις της συνελεύσεως της εκτάκτου συνόδου της Κ.Τ.Ε. όπως εγκρίνη την είσοδον της Τουρκίας εις την Κ.Τ.Ε. Της συνεδριάσεως προήδρευσεν ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών κ. Υμανς. […] Μετά τον κ. Υμανς έλαβε τον λόγον ο εν Βέρνη Τούρκος πρεσβευτής, όστις έπλεξε το εγκώμιον του θεσμού της Κοινωνίας, ομιλήσας είτα διά το σύμφωνον Μπριάν – Κέλλογκ. «Η Τουρκία, είπε, θα συνεργασθή εν τω μέτρω των δυνάμεων και των μέσων της διά την ευόδωσιν του έργου της ειρήνης».

«ΠΑΟΥΕΡ»: Ο διοικητής της Εθνικής Τραπέζης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Γεν. Ηλεκτρικής Εταιρίας κ. Ι. Δροσόπουλος, επικοινωνήσας χθες την εσπέραν μετά του κ. υφυπουργού της Συγκοινωνίας, του εδήλωσεν ότι εις απάντησιν του γνωστού εγγράφου του υπουργείου, η εταιρία δέχεται όπως παράσχη τα αιτηθέντα στοιχεία διά την διενέργειαν οικονομικού ελέγχου επί του ποσοστού αυξήσεως των δαπανών της μετά την άρσιν της χρυσής βάσεως. […] Σημειωτέον ότι η απόφασις της Εταιρίας να δεχθή τον έλεγχον δημιουργεί προηγούμενον παρομοίων υποχρεώσεων και διά τας λοιπάς ξένας εταιρίας, τας εργαζομένας εν Ελλάδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή