Αντισημιτισμός και φαρισαϊσμός

Αντισημιτισμός και φαρισαϊσμός

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώριζε άραγε ή όχι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας τη σφόδρα αντισημιτική ιστορία της δικαστικού κ. Μαριάνθης Παγουτέλη, όταν αποφάσιζε να εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τον διορισμό της στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου; Εδώ μόνο δύο απαντήσεις χωρούν: «ναι» ή «όχι». Η δημοσκοπική υπεκφυγή του τύπου «ΔΓ/ΔΑ» είναι απλώς απαράδεκτη.

Απαράδεκτη επίσης, ηθικά, πολιτικά και εντέλει εθνικά, είναι η τιμητική προαγωγή μας δικαστικού η οποία στο προσωπικό της μπλογκ είχε γράψει το εξής απαίσιο, που ουδέποτε το αναθεώρησε: «Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου αυτό που γίνεται!!!! Φρίκη!! Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!». Τα θαυμαστικά δικά της. Η ντροπή όλων ημών των υπολοίπων, αν και καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι νιώθουμε όλοι ντροπιασμένοι από τέτοιες αποτρόπαιες απόψεις. Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα έχει πολλές κατάμαυρες σελίδες πίσω του.

Η ευχή της κ. Παγουτέλη αναδιατύπωνε χυδαϊστί όσα εφιαλτικά έγραφε ο ακροδεξιότατος Κωνσταντίνος Πλεύρης στο βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια»: «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ το εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο, την Ευρώπη από τους Εβραίους». Για τον θανατολάγνο κ. Πλεύρη, το Ολοκαύτωμα δεν ήταν «σιωνιστικός μύθος», όπως ισχυρίζονται οι νεοναζιστές της Δύσης. Ηταν ανεπαρκές. Μόνο με 6.000.000 Εβραίους νεκρούς στα κρεματόρια ή μαζικά εκτελεσμένους, πώς να επιτευχθεί η «Τελική Λύση»…

Οπως θύμισε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, η κ. Παγουτέλη, εφέτης τότε, «είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του». Είχε μάλιστα συντάξει «ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις» του «ιστορικού». Χρειαζόταν άραγε την υπενθύμιση αυτή ο κ. Τσιάρας; Απίθανο. Σίγουρα δεν τη χρειαζόταν ούτε ο κ. Θ. Πλεύρης, συνήγορος του πατέρα του, ούτε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, μάρτυρας κατηγορίας του κ. Κ. Πλεύρη κατά των εκπροσώπων του ελληνικού εβραϊσμού, αλλά και τηλεδιαφημιστής του βιβλίου του. Και οι δύο ΛΑΟγενείς, ως υπουργοί της Ν.Δ. πια, ζήτησαν συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα. Είναι γνωστό, όμως, ότι για να είσαι Φαρισαίος, δεν χρειάζεται να είσαι Ιουδαίος.

Αν ερωτηθεί ο κ. Γ. Γεραπετρίτης, θα μας διαβεβαιώσει ότι «ο πρωθυπουργός ουδέν εγνώριζε». Τώρα, όμως, ο κ. Κ. Μητσοτάκης γνωρίζει. Αρα ευθύνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή