Με λουλούδια και φοντάν!

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταστροφή των τουρνικέ στο ΑΠΘ, πριν καν λειτουργήσουν, αναδεικνύει το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης στους πανεπιστημιακούς χώρους. Δεν έχει βρει ακόμα στηρίγματα στην προσπάθειά της τα ελληνικά πανεπιστήμια να μοιάζουν με αυτό της… Κινσάσα. Δεν έχω δει ούτε ένα κείμενο που να το υπογράφουν καθηγητές των ΑΕΙ το οποίο να υποστηρίζει την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Προφανώς οι άνθρωποι φοβούνται, γιατί δεν νομίζω πως τους αρέσει το καθεστώς που επικρατεί στους χώρους δουλειάς τους.

Ετσι η κυβέρνηση κινδυνεύει να δει την πολιτική της να ακυρώνεται, πριν καν εφαρμοστεί, από τη δράση των γνωστών μειοψηφιών. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι λύση την πανεπιστημιακή αστυνομία να την προστατεύουν τα ΜΑΤ. Το θέαμα, εκτός από θλιβερό, εκπέμπει και μια γελοιότητα. Πού ακούστηκε αστυνομικοί να φυλάνε αστυνομικούς για να παρίστανται απλώς έξω από τη ζώνη ευθύνης τους;

Το αδιέξοδο που διαφαίνεται μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση σε μια πολιτική ήττα στον βαθμό που δεν μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως την πολιτική της. Τι θα γίνει; Μόλις επανατοποθετηθούν τα τουρνικέ οι γνωστοί μπαχαλάκηδες θα τα ξανασπάσουν ανενόχλητοι και πάλι. Και μόλις επιχειρήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία να εισέλθει στους πανεπιστημιακούς χώρους θα συγκεντρωθούν οι γνωστοί χίλιοι φοιτητές μαζί με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους βουλευτές και θα αποτρέψουν την είσοδο. Αυτές οι συμπεριφορές ήταν απολύτως προβλέψιμες και απορώ πώς η κυβέρνηση δεν τις έλαβε υπόψη στον σχεδιασμό της. Δηλαδή τι περίμεναν; Να υποδεχτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία με λουλούδια και φοντάν; Εδώ και καιρό διαλαλούν πως αυτόν τον νόμο θα τον καταργήσουν στην πράξη.

Δεν ξέρω αν έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες ότι στα ΑΕΙ διακυβεύεται η αξιοπιστία τους. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στους πολίτες προεκλογικά την υπόσχεση πως θα επιβάλει τον σεβασμό των νόμων και τώρα βρίσκεται σε εμφανή απορία περί του πρακτέου. Να υποθέσω πως δεν έντυσαν αυτά τα νεαρά παιδιά με τις στολές της πανεπιστημιακής αστυνομίας για το θεαθήναι και στη συνέχεια να τα μεταθέσουν σε άλλες υπηρεσίες. Και ας μη λησμονούν πως στις δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί να μπει μια τάξη στα πανεπιστήμια-κουρελούδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή