Άλλο Βουλή, άλλο δικαστήριο

Άλλο Βουλή, άλλο δικαστήριο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να είµαι σίγουρος ότι δεν θ’ αδικήσω έναν πολιτικό του διαμετρήματος του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ιδρυτή δύο κομμάτων και ατυχήσαντος διεκδικητή της προεδρίας ενός τρίτου (πραγματικού αυτού), τσεκάρισα διαδικτυακά την είδηση σε πολλές πηγές. Στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και σε ιστοσελίδες. Συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον πολλά ρεπορτάζ μοιάζουν πανομοιότυπα, είτε πολιτικό είναι το θέμα τους είτε κοινωνικό, αθλητικό ή καλλιτεχνικό. Από οκνηρία; Αντιγράφει ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που υπάγεται και αυτό στον πρωθυπουργό, προφανώς προς επίρρωση της αντικειμενικότητάς του; Από πονηρία; Σφετερίζονται δηλαδή οι πολλοί τον κόπο των λίγων, με αντισυναδελφική και αντιδημοσιογραφική αναίδεια; Μήπως επειδή, με την απότομη μετάβαση από την Εποχή του Χαρτιού στην Εποχή του Γυαλιού, η προϊστορική «μέθοδος-καρμπόν» επεκτάθηκε απλουστευμένη και δίχως αναστολές; Ολα ισχύουν.

Ιδού λοιπόν η είδηση: Ως γνωστόν, στο Ειδικό Δικαστήριο διεξάγεται δίκη με κατηγορουμένους τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (μια κεντροδεξιά μεταγραφή που έφθειρε το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα όσο και ο κυβερνητικός συνεταιρισμός με την Ακροδεξιά του κ. Πάνου Καμμένου), και την κ. Ελένη Τουλουπάκη, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Ο μάρτυρας κατηγορίας κ. Λοβέρδος αποδείχθηκε μάρτυρας υπεράσπισης, ομολογώντας ότι «δεν γνωρίζει τίποτε για εμπλοκή του Παπαγγελόπουλου», για καμία καθοδηγητική παρέμβασή του στο έργο της κ. Τουλουπάκη. Οπότε; Τα περί σκευωρίας και συμμορίας βαρύγδουπα που είχαν ακουστεί στη Βουλή, από πολλά στόματα, ήταν λόγια του αέρα;

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, αναβαθμίζοντας σε δόγμα τυχοδιωκτικής ελαφρότητας το γνωστό ανέκδοτο με τον κατά φαφλατάδικη φαντασία λεοντόκαρδο λαγό και τον τίγρη. «Στη Βουλή μπορεί να ήταν δυνατόν να πω ότι πίσω απ’ όλα ήταν ο Παπαγγελόπουλος. Εδώ όμως δεν έχω στοιχεία να αναφέρω στο δικαστήριο κάτι τέτοιο». Δηλαδή, εξαιτίας και της ασυλίας, η Βουλή χρησιμοποιείται από κάθε «αγανακτισμένο» σαν πεδίο εκτόξευσης βαρύτατων πλην αδιασταύρωτων κατηγοριών, συκοφαντιών, fake news κτλ. Στο δικαστήριο όμως ζυγίζεις προσεκτικά τις λέξεις σου, για να μη βρεθείς κατηγορούμενος από κατήγορος. Ο κ. Λοβέρδος πάντως, μετά τη δημόσια παραδοχή του, είναι ήδη ηθικοπολιτικά υπόλογος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή