Στο υπουργείο Υγείας έπαθαν ΣΥΡΙΖΑ

Στο υπουργείο Υγείας έπαθαν ΣΥΡΙΖΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοσήσας κατά μήνα Μάιο καθυστέρησα την τέταρτη δόση του εμβολίου. Εκλεισα εντέλει ραντεβού για τις 20 Οκτωβρίου. Ακουσα όμως την κ. Γκάγκα χθες και σκέφτομαι να το ακυρώσω. Εξηγώντας γιατί το υπουργείο σκέφτεται να επαναφέρει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, πληροφόρησε το πανελλήνιο κοινό ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Εννοούσε προφανώς ότι ο εμβολιασμός δεν κρίνεται πλέον απαραίτητος. Οπότε δικαιολογημένα η προσέλευση για την τέταρτη δόση είναι μειωμένη και υποθέτω ότι ύστερα από τέτοιες δηλώσεις θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Και δεν είναι μόνον η κ. Γκάγκα. Την ίδια θέση έχει και ο υπουργός της, επειδή δε το θέμα είναι μάλλον σοβαρό, υποθέτω ότι πρόκειται για πολιτική της κυβέρνησης. Τέλος πάντων, εγώ, επειδή είμαι σαλεμένος θα παρακούσω την κ. Γκάγκα και θα εμβολιαστώ. Θα ήθελα όμως να ξέρω πόσοι συμπολίτες μου θα σκεφτούν ότι, αφού το υπουργείο κρίνει ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, γιατί να μην το αποφύγουν. Εξάλλου, η εξαδέλφη τάδε που είναι υγειονομικός στο Αιγινήτειο τους διαβεβαίωσε πως όσοι δεν είχαν παραφρονήσει με τις τρεις πρώτες δόσεις, παρεφρόνησαν με την τέταρτη. Το έγραψε και το ιντερνέτ. Με την άφεση αμαρτιών που δίνει στους υγειονομικούς το υπουργείο, υπονομεύει το ίδιο του το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Η άλλη πλευρά του ζητήματος είναι κατά πόσον ένας υγειονομικός που αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή των γιατρών είναι κατάλληλος για να συνεχίσει να υπηρετεί σ’ αυτήν τη θέση. Τι μας διασφαλίζει από το ενδεχόμενο, αύριο ή μεθαύριο, να αρνηθεί να χορηγήσει την αγωγή του ασθενούς και ας την όρισε ο θεράπων ιατρός του; Τίποτε, αν εξαιρέσω την υποκρισία όσων σκέφτηκαν να «συγχωρήσουν» όσους υγειονομικούς δεν υπάκουσαν τις εντολές της επιστήμης, την οποία πληρώνονται για να υπηρετήσουν. Σου λέει ο άλλος. Τους εμβολιασμένους τους έχω. Οσοι είναι να με ψηφίσουν θα με ψηφίσουν. Ας κερδίσω και μερικούς ανεμβολίαστους, ό,τι κερδίσω. Κοστίζει λίγη αξιοπιστία; Πάντως, περισσότερη από όση θα κόστιζε η αλλαγή του εκλογικού νόμου με στόχο την αυτοδυναμία. Οι Σπαρτιάτες είχαν έναν κανόνα: Να μην πολεμούν συνεχώς με τον ίδιο αντίπαλο, για να μην του διδάξουν την τέχνη του πολέμου που κατείχαν οι ίδιοι. Η σημερινή κυβέρνηση, έχοντας απέναντί της τον ΣΥΡΙΖΑ και τα παρακλάδια του, κινδυνεύει όχι μόνο να εθιστεί στο άθλημα της κουτοπονηρίας, αλλά και να υιοθετήσει τις μεθόδους του. Σε απλά ελληνικά: κινδυνεύει να πάθει ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τίποτε φοβερό. Με τον καιρό μάλιστα το συνηθίζεις και νομίζεις πως είναι φυσιολογικό. Εγώ είχα χρόνια καταρράκτη και μόνο μετά την επέμβαση συνειδητοποίησα ότι το φως της ημέρας δεν ήταν υποκίτρινο, όπως με την αφρικανική σκόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή