Γνήσιο δείγμα τσαπατσουλιάς

Γνήσιο δείγμα τσαπατσουλιάς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαστε όντως κοινωνία ανάδελφη. Σε τόσες χώρες δρουν κακόβουλα λογισμικά υποκλοπών, αλλά μόνο εδώ έγινε τόσος σαματάς με τόσο πάθος. Ο σαματάς οργανώθηκε με προχειρότητα, όπως προχειροδουλειά ήταν και η υπόθεση Novartis. Εκεί είχε φανεί εξαρχής το παράδοξο να χρηματίζονται δέκα τ. υπουργοί και πρωθυπουργοί για να προωθήσουν τα φάρμακα μιας εταιρείας. Τώρα εμφανίζεται το παράδοξο ο «εξουσιομανής» πρωθυπουργός να παρακολουθεί μέχρι και τις γυναίκες υπουργών του, αλλά να μην παρακολουθεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ομοιότητες στη μεθοδολογία και στην τσαπατσουλιά δείχνουν τον ίδιο οργανωτικό εγκέφαλο: ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα είναι το κόμμα της εμμονικής καταγγελίας. Οταν γίνεται κάποια μεταρρύθμιση, καταγγέλλει ότι αφαιρούνται κεκτημένα δικαιώματα. Οταν υπάρχει και οικονομικό αντικείμενο, καταγγέλλει ότι πίνουν το αίμα του λαού. Παραλλήλως, καταγγέλλει την κυβέρνηση… παιδεραστών! Εχει ζητήσει την παραίτηση σωρείας υπουργών και του πρωθυπουργού.

Η διαφορά είναι ότι τώρα η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις επειδή εμφανίστηκαν ανανήψαντες. Kάποιες εφημερίδες πέρασαν αίφνης από το «τέλος το σκάνδαλο» στο «μόλις άρχισε». Κάποιοι αρθρογραφούν για να καταγγείλουν τη «διεφθαρμένη, κομπραδόρικη, δωσίλογη κ.λπ.» κυβέρνηση.

Τα άρθρα είναι πλήθος. Τα πιο σοβαρά αποκαλύπτουν τη διαχρονική και διακομματική τσαπατσουλιά και υστεροβουλία στη διοίκηση και στη λειτουργία της ΕΥΠ. Τα υπόλοιπα αναμασούν επιχειρήματα των μεν ή των δε. Μια εφημερίδα κεντάει με αυθαίρετες λίστες. Ετσι που στο τέλος μπερδεύεται όποιος δεν είναι εξαρχής πεισμένος ότι οι «δικοί μας» έχουν πάντα δίκιο. Κάποιοι καταλήγουν να μουτζώνουν τους πολιτικούς –όλοι ίδιοι είναι– και τελικά την πολιτική. Καταλήγουν στον λαϊκισμό ή στους ακραίους, δηλαδή στο πισωγύρισμα και στην καθυστέρηση. Αυτό το επίτευγμα ανήκει εξ ολοκλήρου στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι γνήσιο δείγμα της τσαπατσουλιάς, του τυχοδιωκτισμού και κυρίως της ανασφάλειας της φυλής μας. Είναι ο νεκροθάφτης των αξιών της Αριστεράς. Επειδή μια ήττα στις εκλογές μπορεί να του καταστρέψει όλη την αίγλη του αρχηγού, θα συνεχίσει να πορεύεται σε ένα κρεσέντο λασπολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή