Ευρωβουλευτική ελαφρότητα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδικία κι αυτή. Να μη ρωτάνε οι αδαείς τους ειδήμονες και οι αισθηματίες τους γνωστικούς. Αν το έπρατταν, δεν θα ξοδεύονταν αναίτια σε λέξεις μελό και θα περιέσωζαν τη σοβαρότητά τους. Και καλά ο αγγλικός «Γκάρντιαν». Αναρχολιμπερτίνικη εφημερίδα είναι. Σιγά μη ρωτούσε την ευρωβουλεύτρια κ. Εύα Καϊλή (του ΚΙΝΑΛ, αν δεν απατώμαι) για το τι πράγματι συμβαίνει στο Κατάρ, πριν δημοσιεύσει τα ρεπορτάζ του και δηλητηριάσει τον κόσμο όλον. Αλλά η Διεθνής Αμνηστία; Πώς θέλει να θεωρείται πλήρως ενημερωμένη και απολύτως αντικειμενική η οργάνωση αυτή, όταν, για να μη μετακινηθεί ούτε σπιθαμή από τις προκαταλήψεις της, αποφεύγει συστηματικά να διαφωτιστεί από την κ. Καϊλή;

Και ιδού το αποτέλεσμα: «Για να γίνει πραγματικότητα το Μουντιάλ», διατείνεται η οπισθοδρομική Αμνηστία, «χιλιάδες μετανάστριες εργαζόμενες και εργαζόμενοι υπέστησαν εκμετάλλευση και συστηματική παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους». Λάθος. «Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», ύψωσε τη γενναία φωνή της η και διεθνολόγος κ. Καϊλή στην Ευρωβουλή, μόνη της ανάμεσα σε εκατοντάδες πεπλανημένους. Η Αμνηστία εντούτοις επιμένει στη διακίνηση ψευδών, ακαΐλιστων ειδήσεων: «Ανεξιχνίαστοι θάνατοι χιλιάδων ανθρώπων που εργάστηκαν κάτω από ακραίες συνθήκες, ατέλειωτες βάρδιες, μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας, εξευτελιστικές αμοιβές, καθυστερημένοι ή απλήρωτοι μισθοί, διαρκής έλεγχος από τους εργοδότες, εμπόδια στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη». Ευτυχώς για την αλήθεια, επιμένει και η κ. Καϊλή: «Στο Κατάρ αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή. Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ». Κάποιοι ηθικολόγοι λέει.

Μπούλινγκ; Ποιο μπούλινγκ να γίνει σε μεγιστάνες και απόλυτους μονάρχες, καλή μας κ. Καϊλή; Δεν φημίζονται για την ευαισθησία τους, όπως θα συνειδητοποιούσατε αν βασανίζατε κάπως περισσότερο το μυαλό σας. Αν λ.χ. θυμόσασταν πόσο ντροπιαστικά αναποτελεσματικό υπήρξε το οικουμενικό υποτίθεται μπούλινγκ κατά των Σαουδαράβων αυταρχοηγεμόνων, για τη στυγνή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σε όποιον Θεό κι αν λένε ότι πιστεύουν άνθρωποι αυτής της ισχύος, μόνο την προσωπική τους θεϊκότητα λατρεύουν, της αναγνωρίζουν δε δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των υπηκόων τους. Δηλαδή θανάτου, τουλάχιστον όσον αφορά το 85% του πληθυσμού του Κατάρ, αναλώσιμους μετανάστες από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT