Ενα ακόμη δύσκολο εγχείρημα

Ενα ακόμη δύσκολο εγχείρημα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημοσιεύθηκε η απογραφή του 2021. Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 3,5%. Μας εξέπληξε ότι τα ΜΜΕ περιορίζονται στις εκλογικές επιπτώσεις, ενώ αγνοούν το μείζον: όσα μέτρα και αν ληφθούν, όσες μεταρρυθμίσεις και αν γίνουν, η χώρα δεν θα δει ανάπτυξη όσο μειώνεται ο πληθυσμός της. Αντίθετα, θα δει μέτρα όπως η επιμήκυνση της ηλικίας συνταξιοδότησης και η μείωση των συντάξεων. Ηδη τα βλέπουν οι Γάλλοι.

Για την ενίσχυση των γεννήσεων η κυβέρνηση παίρνει μέτρα αύξησης του κοινωνικού κράτους, αλλά αυτά δεν αποδίδουν και επειδή η δυτική κουλτούρα, με την πλήρη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, διευρύνεται και στη χώρα μας. Η αναπαραγωγή και η φροντίδα σπιτιού και παιδιών δεν είναι ο μοναδικός στόχος τους. Αλλωστε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ταλαιπωρεί και τις αναπτυγμένες, με επαρκέστερο κοινωνικό κράτος, χώρες. Επιπλέον, η δική μας συρρικνώνεται επιπροσθέτως λόγω brain drain.

Για την αντιμετώπιση του τελευταίου αγωνίζεται η κ. Κεραμέως προωθώντας μέτρα καινοτομίας, εξωστρέφειας και συνεργασίας των ΑΕΙ με επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά όμως την υπογεννητικότητα, τη λύση μας τη συστήνει επανειλημμένως η Moody’s. Την είπε και ο κ. Μητσοτάκης το καλοκαίρι: «Η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση». Ομως, αυτή η λύση είναι δίκοπο μαχαίρι: οι μετανάστες είναι κυρίως μουσουλμάνοι, αφού ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται κυρίως στην Αφρική και σε μουσουλμανικές χώρες. Για να αντικαταστήσουμε τον φθίνοντα πληθυσμό της Ε.Ε., θα χρειαστούμε 1,5 εκατ. μετανάστες τον χρόνο και έτσι, μέχρι το τέλος του αιώνα, το 60% του πληθυσμού θα είναι μουσουλμάνοι. Αυτό δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις και άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, η ελεγχόμενη μετανάστευση είναι αναγκαστικός μονόδρομος. Χρειάζεται όμως να συνοδεύεται από εντατική προσπάθεια ένταξης. Δηλαδή, το αντίθετο της πολυπολιτισμικότητας. Καμία παραχώρηση στα αλλοδαπά (κυρίως μουσουλμανικά) έθιμα που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας, με απειλή απέλασης. Παράλληλα, αυστηρή τιμωρία στους «αλληλέγγυους» που παρανομούν είτε διευκολύνοντας την είσοδο μεταναστών χωρίς έλεγχο είτε στεγάζοντάς τους σε παρανόμως κατειλημμένα κτίρια είτε αλλιώς. Ενα ακόμη δύσκολο εγχείρημα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή