Η Τσικνοπέμπτη περνάει αξιολόγηση

Η Τσικνοπέμπτη περνάει αξιολόγηση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας πλέον ημερολογιακή απόσταση από την επέλαση της «Μπάρμπαρα» –της κακοκαιρίας που έπληξε (και) την Αττική, με αποτέλεσμα ο περιφερειάρχης Γεώργιος Πατούλης να αποφασίσει να κλείσει τα σχολεία και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να αποφασίσει να λειτουργήσουν τα σχολεία με τηλεκπαίδευση– σκέφτομαι μήπως είχε δίκιο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που είπε πως «το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χαρά. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση» και επιτέθηκε στη νυν υπουργό λέγοντας «άλλο η καταφυγή στην τηλεκπαίδευση με συστηματικό τρόπο για λόγους ανωτέρας βίας και μεγάλο διάστημα κι άλλο η πρόχειρη οργάνωσή της για μια-δυο μέρες, που διασπά και αποδιοργανώνει την εκπαιδευτική πράξη. Εξάλλου, να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα: οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης».

Πάντως, αριστερή συνδικαλιστική παράταξη ανέφερε κατόπιν πως «σαν έτοιμο από καιρό, ήδη προτού ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας έστελνε οδηγίες για την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας», διευρύνοντας έτσι προς πάσα κατεύθυνση τον κύκλο των παραληπτών της υπόδειξης περί σοβαρότητας.

Δεν λείπουν, όμως, οι ανάσες στο ελληνικό σχολείο. Συχνά εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται όταν για να καλύψουν την καθυστέρηση στη διδακτέα ύλη καλούνται να κάνουν μάθημα σε ώρες και μέρες αναψυχής (για παράδειγμα, αντί ημερήσιων εκδρομών). Ανάσες επίσης προσφέρει και η σημερινή Τσικνοπέμπτη. Εάν βοηθήσει ο καιρός, η σχολική κοινότητα θα τιμήσει το έθιμο, φορώντας μόνο μάσκες Τριωδίου, ύστερα από μια τριετία φόβου!

Σε αυτό το πλαίσιο, γιατί να ζητήσει κάποιος σοβαρότητα από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα; Και ποιος θα προθυμοποιηθεί να κάνει αξιολόγηση όταν, ας πούμε, μπορεί να βγει στη σχολική αυλή για ένα φρεσκοψημένο σουβλάκι, χειροποίητα πιτάκια και λίγο κρασάκι «για το καλό της ημέρας»;

Πάντως, η Νίκη Κεραμέως χθες –ημέρα απεργίας των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης– ήταν βέβαιη στο Twitter, όπου απεφάνθη πως «η αξιολόγηση προχωράει». Λέγε λέγε, το Μαξίμου θα το πιστέψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή