Προπαντός αξιολόγηση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμπέρασμα: Από την εκτίμηση όλων των παραπάνω προκύπτει ότι το Τριμελές Οργανο αξιολόγησης της αίτησης μετάταξης του ΧΧΧ όφειλε να την απορρίψει λόγω έλλειψης του πρόσθετου απαιτούμενου προσόντος, δηλαδή της μη υπέρβασης του 48ου έτους ηλικίας, και να μην παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του». Το Συμπέρασμα υπογράφει η τριμελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28.2. Ο ΧΧΧ είναι ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας. Τα «παραπάνω» είναι η λεπτομερής εξιστόρηση της υποδοχής που επιφυλάχθηκε στην αίτηση μετάταξής του. Και η «αξιολόγηση» είναι ένας όρος σχεδόν μαγικός. Χρόνια τώρα, οι «εκσυγχρονιστές-μεταρρυθμιστές» τον προτείνουν σαν αλχημιστική φόρμουλα, ικανή να εδραιώσει επιτέλους την αξιοκρατία και να τερματίσει το φαύλο καθεστώς της ημετεροκρατίας. Και χρόνια τώρα, με την πραγματική τους δράση, που αδυνατεί να τη σκεπάσει η γλυκερή, παραπλανητική ρητορική, καταφέρνουν να απαξιώσουν και την αξιολόγηση.

Ο σταθμάρχης ήταν 58 χρόνων όταν υπέβαλε την αίτησή του, με όριο το 48ο έτος. Δεν απορρίφθηκε όμως. Αν και ανεπαρκώς εκπαιδευμένος. Δεν εκτιμήθηκε καν το εξής προβληματικό: «Σημειώνεται ότι για την παραπάνω θέση [του σταθμάρχη Λαρίσης], από τον φορέα υποδοχής απαιτούνταν ως πρόσθετο απαιτούμενο προσόν η ικανότητα του υπό μετάταξη υπαλλήλου να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο υποψήφιος σταθμάρχης ΧΧΧ προσκόμισε βεβαίωση της Νομαρχίας Λάρισας ότι παρακολούθησε Πρόγραμμα Κατάρτισης ΔΥ στην Πληροφορική. Ομως, κατά τον έλεγχο γνησιότητας της βεβαίωσης, η Δ/ση Διοίκησης της Περιφέρειας Λάρισας στις 25.5.2022 πληροφορεί ότι δεν τηρεί σχετικό αρχείο και δεν μπορεί να βεβαιώσει τη γνησιότητα της βεβαίωσης».

Υποτίθεται ότι έχουμε πια ένα ψηφιακό υπερκράτος, χάρη στο οποίο γλιτώνουμε χρόνο, χώρο, χρήμα. Αρχεία, πάντως, δεν έχουμε. Ούτε αξιολόγηση. Ξέρουμε με ποια θλιβερά κριτήρια επιλέγονται οι διοικητές των νοσοκομείων. Εσχάτως μάθαμε και πώς επιλέγονται οι διευθυντές σχολείων. Αξιοκρατικά… Μετράνε, βέβαια, τα πτυχία και η εμπειρία, αλλά το παν είναι η συνέντευξη. Αν εκεί πάρεις είκοσι, θα σκαρφαλώσεις στην κορυφή. Πώς; Απαντώντας σωστά σε ερωτήσεις του τύπου «τις ο άριστος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση». Διαβασμένοι οι της κυβερνητικής ΔΑΚΕ, αρίστευσαν. Ενας μάλιστα πήρε 20,74 μονάδες με άριστα το 20. Κι ένας άλλος 21,13… Λογικό. Αφού το σύμπαν διαστέλλεται αενάως, πώς να μη διασταλεί και το 20;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή