Διαζύγιο με την πραγματικότητα

Διαζύγιο με την πραγματικότητα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη. Πίστευε ότι θα ήταν νικητής αλλά τελικά πήρε το μισό του ποσοστού της Ν.Δ. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα τίποτα δεν δείχνει ότι στην Κουμουνδούρου έχουν καταλάβει γιατί 600.000 πολίτες που τους είχαν ψηφίσει το 2019, τους γύρισαν τώρα την πλάτη.

Οι ψηφοφόροι αποδοκίμασαν τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για τη μηδενιστική του αντιπολίτευση και την άρνησή του να αναγνωρίσει οτιδήποτε θετικό σε όσα έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Υπέγραφε αμυντική συμφωνία με Γάλλους και Αμερικανούς η κυβέρνηση, πούλησαν τα εθνικά δίκαια έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την καλύτερη εμβολιαστική καμπάνια στην Ευρώπη έκανε η κυβέρνηση, σκοτώνει τον κόσμο στις ΜΕΘ έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μοίραζε επιδόματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία η κυβέρνηση, βοηθάει τα μεγάλα συμφέροντα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Market pass για την ακρίβεια προωθούσε η κυβέρνηση, βοηθάει τα σούπερ μάρκετ έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Oταν ένα κόμμα χτίζει το αφήγημά του στο μίσος, στη μιζέρια, στον διχασμό, στο «εμείς ή αυτοί», στο «για όλα φταίνε οι άλλοι», δεν μπορεί παρά να πέσει με φόρα στον τοίχο της πραγματικότητας όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα κι αρχίσει να προχωράει μπροστά.

Ο κόσμος τον Μάιο διεμήνυσε στον κ. Τσίπρα να σοβαρευτεί και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να γίνει λιγότερο αλαζόνας, να κάνει αντιπολίτευση με επιχειρήματα και προτάσεις και να μην έχει συνεχώς το ζωνάρι του λυμένο για καβγά ακόμη και για το πιο ασήμαντο θέμα.

Αν εξαιρέσει κανείς το αρχικό «μούδιασμα» μετά τη συντριβή, που οδήγησε στην απόφαση να «κοπούν» από τα κανάλια όλοι οι πρωτοκλασάτοι μπας κι αλλάξει η εικόνα του κόμματος, τίποτα δεν άλλαξε. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κ. Τσίπρας παραμένουν ίδιοι κι απαράλλακτοι.

Εξακολουθούν να ζουν μέσα στη δική τους πραγματικότητα, των κοινωνικών δικτύων, της καταστροφολογίας και της συνωμοσίας. Εφτασαν να υποστηρίζουν ότι υπάρχει «κρυφό πρόγραμμα» της Ν.Δ. να αφήνει τους καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου να πεθαίνουν αβοήθητοι. Οτι η ΕΥΠ είναι «εγκληματική οργάνωση» που δουλεύει εις βάρος των πολιτών προς όφελος του Μητσοτάκη – πόσο μάλλον αν βγει αυτοδύναμος!

Ας ελπίσουμε ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τις παρωπίδες και να βάλει μυαλό. Και θα αποτελέσουν έναυσμα για μια σοβαρή διακυβέρνηση της Ν.Δ., χωρίς γκάφες και καλαμοκαβαλάρηδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT