Το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα

Το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα 24ωρα απέμειναν για να ολοκληρωθεί η πιο κουραστική προεκλογική περίοδος των τελευταίων δεκαετιών, όπου τον πρώτο ρόλο στην πολιτική αντιπαράθεση δεν έπαιξαν τα προγράμματα των κομμάτων αλλά κάποιες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κι αυτό χαρακτηριστικό της μετάλλαξης που έχει υποστεί ο πολιτικός διάλογος στη χώρα υπό την επιρροή που ασκούν στην καθημερινή πολιτική ατζέντα τα κοινωνικά δίκτυα.

Αίφνης μια δήλωση ενός επιφανούς γιατρού, βουλευτή της Ν.Δ., «μεταφράστηκε» από τους συνωμοσιολόγους του πληκτρολογίου ως πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αφήνει –για λόγους οικονομικούς– τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου να πεθαίνουν χωρίς θεραπείες και φάρμακα. Μάλιστα την ανατριχιαστική αυτή, καταφανώς fake, εκδοχή έφτασε να την υιοθετεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε ομιλίες του εν είδει μπαμπούλα για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν Ν.Δ.

Ηταν η «απάντηση» ΣΥΡΙΖΑ –ενδεικτικό της απελπισίας που επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά το εκλογικό σκορ 40%-20%– για την εκμετάλλευση από την Πειραιώς της άστοχης δήλωσης Κατρούγκαλου για την ανάγκη αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Δήλωση που αποδείχθηκε το αποφασιστικό χτύπημα σε κάποιους αναποφάσιστους αυτοαπασχολούμενους για να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι υπήρξαν αλλεπάλληλα χτυπήματα κάτω από τη μέση, ένθεν κακείθεν, για σημαντικά υπαρκτά θέματα που αφορούν τη χώρα και δεν θα έπρεπε να αποτελέσουν βάση κομματικής αντιπαράθεσης προεκλογικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε κάθετα την πολιτική ένταση με αφορμή τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, βάζοντας στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης την επιρροή του τουρκικού προξενείου στη μουσουλμανική μειονότητα. Χρησιμοποίησε μάλιστα μια επιθετική ρητορική, που για κάποιους είναι παρεξηγήσιμη και δεν συνάδει με τους προσεκτικούς χειρισμούς που ακολουθεί η χώρα στα ευαίσθητα θέματα της Θράκης. Στην ίδια ακραία ρητορική κινήθηκε και ο κ. Τσίπρας για το ναυάγιο στην Πύλο. Κατηγορώντας το Λιμενικό και την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, όταν είναι γνωστό ότι η στάση της Ελλάδας διαμορφώνεται με βάση τη γενικότερη πολιτική της Ε.Ε. έναντι των μεταναστών. Αν η Αθήνα δεν συντονιστεί με την Ε.Ε., υπάρχει ο κίνδυνος (όπως έγινε το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ) οι μεταναστευτικές ροές να πλημμυρίσουν την ελληνική επικράτεια.

Ευτυχώς, τα προεκλογικά πυροτεχνήματα τελείωσαν. Από Δευτέρα η νέα κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT