Μένουμε Ευρώπη;

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης συνοψίζονται στην προσπάθεια να συγκλίνουμε σε ανάπτυξη και πολιτισμό με τους προηγμένους Ευρωπαίους εταίρους μας. Γι’ αυτό πήρε ολόψυχα την ψήφο μου. Της λείπει όμως μια σθεναρή αντιπολίτευση και ιδιαίτερα μια αντιπολίτευση από ευρωπαϊκή σκοπιά. Η έλλειψη αυτή μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα αδράνειας ή και αυθαιρεσίας. Η δε παραίτηση Τσίπρα ενθαρρύνει την κυβερνητική ραστώνη. Με την περιορισμένη δύναμή της, η στήλη θα προσπαθήσει να βοηθήσει την κυβέρνηση, εντοπίζοντας ελλείψεις στην πορεία προς την Ευρώπη.

Εγραφα στο προηγούμενο σημείωμα για τη φοβική πολιτική να μη συμμορφώνεται η χώρα προς τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), πράγμα που της αφαιρεί το δικαίωμα να μέμφεται την Τουρκία όταν κάνει το ίδιο. Και ακόμη, για την (φοβική επίσης) άρνησή της να κυρώσει τον ευρωπαϊκό νόμο-πλαίσιο για την προστασία των μειονοτήτων. Σήμερα έχει σειρά η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου.

Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι εμβληματικό πρόσωπο. Εξάλειψε τα Greek Statistics, που μας είχαν εξευτελίσει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Για τον λόγο αυτό υπέφερε από τους εχθρούς της Ευρώπης και από όσους θίγονταν τα συμφέροντά τους. Για δώδεκα (12) χρόνια διώκεται! Αντιμετώπισε σωρεία από άδικες κατηγορίες και δίκες. Κάποτε για να βγει αθώος χρειάστηκε να αθωωθεί τρεις (3) φορές! Τελικά προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο ΕΔΔΑ με αντίδικο, όχι πλέον τη Δικαιοσύνη, αλλά την ελληνική κυβέρνηση. Περίμενα από τη φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη να δεχθεί τον φιλικό συμβιβασμό που πρότεινε ο κ. Γεωργίου. Δυστυχώς η κυβέρνηση αντιδίκησε. Και έχασε τη δίκη. Είπα, ας τελειώνει το μαρτύριο, έστω κι έτσι. Με μεγάλη έκπληξη, όμως, μαθαίνω ότι στις 8.6 η υπηρεσιακή κυβέρνηση εφεσίβαλε την απόφαση. Ευθυνοφοβία; Σαδισμός; Ενα είναι βέβαιο: η Ελλάδα θα ξαναχάσει τη δίκη. Επιμηκύνει όμως τον γολγοθά του Ανδρ. Γεωργίου. Πόσο πιο εχθρική μπορεί να είναι μια κυβέρνηση απέναντι στον άνθρωπο που μας έβγαλε από την ντροπή;

Οι φωνές πληθαίνουν. Αν η προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δικαιολογία τον φόβο εκβιασμών από την εσωκομματική αντιπολίτευση, η σημερινή δεν έχει. Κύριε πρωθυπουργέ, οι συνεχιζόμενες διώξεις του ανθρώπου που αποκατέστησε τη διεθνή αξιοπρέπειά μας, μας ξαναρίχνουν στη διεθνή ανυποληψία. Μόνη διέξοδος είναι να αποσύρετε την ντροπιαστική έφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT