«Ψεκασμοί» και «τσιπαρίσματα»

«Ψεκασμοί» και «τσιπαρίσματα»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Ουρές, διαβάζω, σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες σε αστυνομικά τμήματα από πολίτες που τρέχουν να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους πριν τεθεί σε ισχύ –από 1ης Σεπτεμβρίου– η έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Οι άνθρωποι αυτοί παρασύρονται από συνωμοσιολόγους στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το τσιπάκι που είναι ενσωματωμένο στις νέες ταυτότητες δίνει τη δυνατότητα γεωεντοπισμού – όποιος θα έχει τη νέα ταυτότητα θα μπορεί να εντοπίζεται από τον «Μεγάλο Αδελφό», ενισχύοντας έτσι τον έλεγχο του κράτους έναντι των πολιτών.

Ολη αυτή η συνωμοσιολογική εκστρατεία αποτελεί συνέχεια των ισχυρισμών ορισμένων ιερέων και κάποιων παρεκκλησιαστικών οργανώσεων που τάσσονται, χρόνια τώρα, κατά της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και του σατανικού αριθμού 666, που δήθεν σχετίζεται με τη νέα τεχνολογία. Αλλά και της γενικότερης συνωμοσιολογικής συζήτησης για δήθεν «τσιπάρισμα» των πολιτών μέσω των εμβολιασμών. Ηδη η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, απάντησε στους ψευδείς ισχυρισμούς επισημαίνοντας ότι οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο και ότι τα τσιπάκια δεν παρέχουν δυνατότητα γεωεντοπισμού.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα τσιπάκια με αυτά των νέων ταυτοτήτων υπάρχουν ήδη, για λόγους ασφαλείας, στα διαβατήρια και στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ενώ είναι γνωστό ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν σήμερα τη δυνατότητα εντοπισμού κάθε πολίτη ο οποίος χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο. Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων μιλούν ακόμη για ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και διοργανώνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Προφανώς, είναι αδύνατον να υπερνικήσει κάποιος δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις, αλλά και την άγνοια μερίδας του πληθυσμού, με ανακοινώσεις που βασίζονται στη λογική. Γι’ αυτό εξάλλου, παρά την πολύ επιτυχημένη εμβολιαστική εκστρατεία των ελληνικών αρχών, που εγκωμιάστηκε από όλη την υφήλιο, η χώρα είχε από τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων ανεμβολίαστων ηλικιωμένων στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσεισε καμπάνια πληροφόρησης των πολιτών. Και για να κοπούν μαχαίρι οι ουρές της ντροπής, να υποχρεώσει όσους ανανεώνουν τώρα τις παλιές τους ταυτότητες να αποκτήσουν –εντός του 2024– και τις νέες ταυτότητες με το ηλεκτρονικό τσιπ. Το κράτος οφείλει να εκσυγχρονίζεται πάση θυσία, γυρίζοντας την πλάτη στους διάφορους «ψεκασμένους» οπισθοδρομικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT