Γάμοι ομοφύλων και ο «λίθος» ιεραρχών

Γάμοι ομοφύλων και ο «λίθος» ιεραρχών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές σχηματίστηκαν μπροστά στα αστυνομικά τμήματα από συμπολίτες μας για να εκδώσουν έως τα τέλη Αυγούστου παλαιού τύπου ταυτότητα με δεκαετή ισχύ όπως αναφέρεται, «προκειμένου να εξασφαλίσουν μια 10ετία χωρίς τσιπάκι», όπως αυτοί λένε. Και αυτό γιατί το… τσιπάκι «υπάρχει» στις νέες ταυτότητες. Συνολικά 22 σωματεία ορθοδόξων έγραψαν ότι «η αριθμοποίηση του προσώπου και η καταπάτηση της θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρώπου που είναι εικόνα Θεού και η παρουσία του δυσώνυμου αριθμού 666 στα νέα δελτία ταυτότητος, όλα ασύμβατα προς τη Χριστιανική πίστη».

Η κυβέρνηση δείχνει να προσπερνάει εύκολα το θέμα των αντιδράσεων για τις ταυτότητες, τόσο διότι η επίσημη παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου έδωσε το στίγμα της Ιεραρχίας αλλά και επειδή πλέον, στην ψηφιακή ζωή, οι σχετικές θεωρίες συνωμοσίας έχουν ισχνή δυναμική.

Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο για την κυβέρνηση με τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της χορήγησης στα ζευγάρια αυτά της δυνατότητας τεκνοθεσίας. Η Εκκλησία «βρυχάται» κάθε φορά που η Πολιτεία αγγίζει ένα θέμα που αντιβαίνει στις θεολογικές αρχές της. Το ίδιο θα συμβεί και με τον γάμο των ομοφύλων. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συγκυρία οι αντιδράσεις των υπερσυντηρητικών ιεραρχών οφείλονται και στα παιχνίδια εξουσίας εντός της Ιεραρχίας από την «αντιπολίτευση» κατά του κ. Ιερωνύμου. Τα μαχαιρώματα ήδη άρχισαν. Χαρακτηριστικά, στο σχετικό ρεπορτάζ της «Κ» που ανέδειξε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης (στο φύλλο της Κυριακής 3/9), η Μαριάννα Κακαουνάκη έγραψε ότι «ήδη η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη έκανε έναν πρώτο κύκλο επαφών με μητροπολίτες και τους ενημέρωσε για τα σχέδια της κυβέρνησης». Από αυτή την αναφορά πιάστηκαν μητροπολίτες και, όπως μαθαίνω, κάνουν… ρεπορτάζ για το ποιοι μητροπολίτες συνομιλούν με την κυβέρνηση, αποφεύγοντας να την «καταχεριάσουν» με το καλημέρα!

Το νομοσχέδιο έχει ήδη ολοκληρωθεί και θα προχωρήσει, με δεδομένη άλλωστε τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (στο Bloomberg) ότι «είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη». Πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι επίσης ώριμο να δει μία κυβέρνηση που δεν κάμπτεται από τις οπισθοδρομικές τρικλοποδιές της Εκκλησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή