Η δημοτικότητα του κ. Μητσοτάκη

Η δημοτικότητα του κ. Μητσοτάκη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολες οι κριτικές απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν ένα κάτω όριο: ότι δεν είναι χειρότερος από τους προκατόχους του. Οσες κριτικές ξεπερνούν αυτό το όριο –και δεν είναι λίγες– γίνονται αυτόχρημα γελοίες και ανυπόστατες. Προσωπικά θεωρώ τον πρωθυπουργό συγκρίσιμο μόνο με τον Κώστα Σημίτη, από όλους τους πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης (εξαιρείται ο ιδρυτής της Ν.Δ.). Ωστόσο, 61% των πολιτών έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση. Συμβάλλουν σ’ αυτό οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Συνέβαλαν και στην ανάδειξη ενός πουλέν του Παύλου Πολάκη σε εκλεκτό μιας Αριστεράς διαμορφωμένης ιδεολογικά από τον κ. Τσίπρα, με εκλογές που εκφυλίστηκαν σε καλλιστεία.

Ομως, οι υποχωρήσεις και αποσιωπήσεις της κυβέρνησης παίζουν και αυτές τον ρόλο τους. Επί του προκειμένου, θυμίζω τις ώριμες μεταρρυθμίσεις που έχουν «ξεχαστεί» και που θα μπορούσαν να δώσουν στην κυβέρνηση πνοή δημοτικότητας, δυσαρεστώντας κάποιες συντεχνίες, όπως π.χ. των φαρμακοποιών με τα ΜηΣυΦα. Τις αναφέρω συνεχώς, αλλά απάντηση καμία.

Κύριε πρωθυπουργέ, σας εισηγούμαι, ανάμεσα στις πρόσφατες θετικές εξαγγελίες σας, ανάμεσα στις αυξήσεις που υποσχεθήκατε στους δημοσίους υπαλλήλους, να περιλάβετε και την εκκαθάριση στο Δημόσιο μέσω της αξιολόγησης. Είναι μια ριζική μεταρρύθμιση που θα ανακουφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά και τον πολίτη που υποφέρει από την αδιαφορία, την αυθαιρεσία, την αλαζονεία, τη διαφθορά πολλών από τους de jure υπηρέτες του και de facto αφέντες του. Το βάρος πέφτει στους ώμους της υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκης Κεραμέως, αλλά το ουσιαστικό όφελος θα το εισπράξει η κοινωνία και το επικοινωνιακό όλη η κυβέρνηση.

Ακόμη, εφαρμόστε τις υποδείξεις του Στέφανου Μάνου («Κ» 17/9) και ας μην τον μνημονεύσετε, ώστε να μη χρεωθείτε την ετικέτα «φιλελεύθερος» που του έχουν κολλήσει για να τροφοδοτήσουν τα στερεότυπα μίσους των αριστερών. Ο κ. Μάνος είναι πρωτίστως άνθρωπος πρακτικός και οι υποδείξεις του είναι συγκεκριμένες, με απλή λογική, αδιαμφισβήτητη.

Κι όσο για τη δικαιολογημένη προτεραιότητά σας στις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, ευτυχώς έχετε τον άνθρωπο που θα επανορθώσει τις ζημιές. Είναι ο Σταύρος Μπένος, που η επιτυχία του στη βόρεια Εύβοια δικαίωσε την επιλογή σας. Ηδη επί του προκειμένου απεφάνθη για τα απαιτούμενα 4 «άλφα»: Ανάσχεση, Αειφόρο παραγωγή ενέργειας, Αρδευση, Αναδιάρθρωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή