Οι συκοφάντες του Σκουρλέτη

Οι συκοφάντες του Σκουρλέτη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξανέστη ο κ. Σκουρλέτης, βγήκε από τα ρούχα του και αποφάσισε να μιλήσει. Αποκάλυψε, λέει, έναν υπόγειο μηχανισμό από «τρολ» –συκοφάντες στην απλή ελληνική– ο οποίος ελέγχεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται σε όποιον την ενοχλεί. Συνήθως προσπαθώντας να συκοφαντήσει την προσωπικότητά του. Ο μηχανισμός δεν είναι καινούργιος. Λειτουργεί εδώ και χρόνια, όπως είπε ο καταγγέλλων, πάντα υπό τον έλεγχο της ηγεσίας. Με το αζημίωτο βέβαια – υποθέτω με τα νόμιμα παραστατικά. Το έργο δεν είναι δύσκολο. Για την εκτέλεση του έργου αρκεί να διαθέτεις ένα πληκτρολόγιο και έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρειάζεται και δημιουργική φαντασία μαζί με κάποιο λογοτεχνικό ταλέντο που σε εμπνέει να γράψεις στο θύμα «ψόφος» ή εκείνο το άκρως εμπνευσμένο «Μητσοτάκη γ…σαι». Σ’ αυτόν τον μηχανισμό συμμετέχουν και ενεργοί δημοσιογράφοι τους οποίους ο κ. Σκουρλέτης δεν έχει κατονομάσει μέχρι τώρα. Υποθέτω ότι τους κρατάει για το δεύτερο κύμα της επίθεσής του. Χθες προσήλθε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να καταθέσει ό,τι γνωρίζει. Και θα πρέπει να γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα εμείς οι άσχετοι. Ο κ. Σκουρλέτης υπήρξε γραμματέας και υπουργός του κόμματος του οποίου η ηγεσία οργάνωσε αυτόν τον μηχανισμό. Η ηγεσία άλλαξε, ο μηχανισμός όμως παρέμεινε. Απλώς οι συκοφάντες αντί να στρέφονται εναντίον των στόχων για τους οποίους προσελήφθησαν, τώρα στρέφονται εναντίον του κ. Σκουρλέτη. Δεν τα είχαν συμφωνήσει έτσι. Ο κ. Σκουρλέτης δικαιούται να τους καταγγείλει για παράβαση καθήκοντος ή για απάτη. Για άλλον σκοπό τούς δόθηκαν τα χρήματα και αλλιώς τα χρησιμοποιούν. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι ο κ. Σκουρλέτης προέβη στις αποκαλύψεις επειδή όταν σκορπίζει το τσούρμο της οργάνωσης παύει να ισχύει και ο περιορισμός της ομερτά. Κάποιος πιο καλοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι ο κ. Σκουρλέτης, εγνωσμένης πολιτικής εντιμότητος, μόλις τώρα ανακάλυψε την ύπαρξη αυτού του μηχανισμού. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο γι’ αυτόν. Να τον θεωρήσουμε απλώς υποκριτή ή απλώς ευήθη. Πάντως κάτι σε «απλώς».

Δεν ξέρω πού θα καταλήξει αυτή η υπόθεση. Απ’ τη στιγμή που παρενέβη η ΕΣΗΕΑ, υποθέτω ότι δεν θα πάει μακριά. Και δεν θα πάει μακριά διότι για τη διάδοση της συκοφαντίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρειάζεται ούτε πολιτική βούληση ούτε οργάνωση. Είναι το ίδιο το ήθος του μέσου που τη νομιμοποιεί. Εχει καταργήσει τα όρια και τις αντιστάσεις του δημόσιου χώρου, με εξαίρεση τον κώδικα της πολιτικής ορθότητας. Η συκοφαντία είναι μια αρχαία τέχνη, συνυφασμένη με τη δημοκρατία. Και από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν προσοδοφόρα. Ο κ. Σκουρλέτης την ανακάλυψε το 2023. Ποτέ δεν είναι αργά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT