Δεν έχουμε πια 2015…

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ατύχημα της Ιστορίας. Μια φάρσα. Προέκυψε όταν η χώρα χρεοκόπησε και η οργή του κόσμου στράφηκε –δικαίως– στα κόμματα που είχαν κυβερνήσει έως τότε, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Αυτή την οργή εκμεταλλεύθηκε ο κ. Τσίπρας υποσχόμενος λεφτόδεντρα, σκίσιμο μνημονίων και επιστροφή σε ανέμελες ημέρες, και πήρε την εξουσία μαζί με τον ανεκδιήγητο Καμμένο. Για να προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα και να υπογράψει τρίτο μνημόνιο, το οποίο εφάρμοσε κατά γράμμα κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία.

Προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα μετά την kolotoumba, πέτυχε τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά χρέωσε τη χώρα με επιπλέον 100 δισ. Οταν ο κόσμος συνειδητοποίησε την κοροϊδία γύρισε την πλάτη του στην «κυβερνώσα Αριστερά». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε καν το 20% και ο αρχηγός του αχρείαστου δημοψηφίσματος πήγε σπίτι του.

Η απόγνωση κάποιων Συριζαίων από τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. οδήγησε στην ανάδειξη ως αρχηγού του ουρανοκατέβατου Στέφανου Κασσελάκη, επειδή δήλωσε ότι μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη. Ηταν ένας άσχετος με την πολιτική, μάλλον συντηρητικός 35άρης επιχειρηματίας με λαμπερό χαμόγελο και επικοινωνιακές πόζες, που είχε έρθει στην Ελλάδα με τον σύντροφό του και τον σκύλο του για διακοπές, αλλά εξελέγη επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Επειτα από ταχύρρυθμα μαθήματα πολιτικής ιστορίας, ο νέος αρχηγός επισκέφθηκε τη Μακρόνησο, άρχισε να δηλώνει αριστερός και να διαβάζει ομιλίες και ανακοινώσεις του εξ απορρήτων του Παύλου Πολάκη, που στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού και υπόσχονταν καλύτερες ημέρες. Του ξέφευγαν, βέβαια, τα πραγματικά του φιλελεύθερα πιστεύω όταν μιλούσε στον ΣΕΒ ή στον Economist, αλλά γρήγορα μπήκε στην καρδιά του νέου ρόλου του. Προήγαγε όσους τον χειροκροτούσαν και με συνοπτικές διαδικασίες καρατόμησε όσους του έκαναν αντιπολίτευση – ως «Πέμπτη Φάλαγγα της Ν.Δ.».

Τώρα που το σκηνικό της παντοδυναμίας του στήθηκε μέσα στο κόμμα, και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στην «αδιαμεσολάβητη» επαφή του με τον κόσμο, ο κ. Κασσελάκης θεωρεί πως είναι ο μεσσίας της Αριστεράς. Και περιμένει ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Οπως ακριβώς έγινε το 2015. Ξεχνάει, όμως, ότι ο κόσμος είναι πλέον υποψιασμένος και η χώρα με την 7η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ε.Ε. μόνο στα πρόθυρα χρεοκοπίας δεν βρίσκεται. Η νέα φάρσα θα οδηγήσει σε μία ακόμη τραγωδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή